• 1
 • 2
 • 3

obavijesti1

 

49. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXX. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 28. listopada 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:


1. Ponedjeljkom je Biblijski sat, a srijedom su Kateheze za odrasle nakon večernjih svetih misa.

2. Za potrebe Misija naša Župa je prikupila kroz razne akcije rekordnih 24.600,00 kuna. Veliko HVALA svima koji su bili u mogućnosti podržati misijsku djelatnost Crkve.

3. U ponedjeljak, 29. listopada u 19 sati bit će sjednica za osnivanje Župnog Caritasa na koju pozivamo sve zanteresirane da nam se pridruže i dadnu svoj doprinos u realizaciji projekata koji nas očekuju.

 4. U ponedjeljak, 29. listopada u 19.30 sati je sastanak ŽPV i ŽEV u prostorijama ispod nove crkve. 

5. U četvrtak, 1. studenog na svetkovinu Svih Svetih sv. mise su u 8.00, 10.00 (molitva odriješenja) i 18.00 sati. 

6. U petak 2. studenog Dušni dan  svete mise su u 7.00 i 18.00 sati. 

7. U petak, 2. studenog je i PRVI PETAK u mjesecu. Pobožnost padru Piju u 17.00 sati. Sveta ispovijed prije svetih misa.

8. Na gradskom groblju Boninovo euharistijsko slavlje na svetkovinu Svih Svetih počinje u 15.30 sati ispred kapele sv. Križa. Na Dušni dan također u 15.30 sati. U slučaju lošeg vremena, svete mise bit će u župnoj crkvi sv. Petra na Boninovu.

9. Hodočašće Janjevo – Priština – Skopje – Ohrid - Lezhe 14. – 18. studenog. Program kraj tiska. Prijave do srijede 31. listopada 2018.

10. Hodočašće u Svetu Zemlju u terminima 6. - 13.11.2018. i 13. - 20.11.2018. Program kraj tiska. Prijave čim prije u uredu.

11. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

12. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

13. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje.

14. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

15. Nabavili smo kip sv. Mihajla za novu crkvu. Ukoliko netko želi dati svoju donaciju može to učiniti u Župnom uredu, sakristiji ili uplatom na žiro račun Župe*.  Svima se unaprijed zahvaljujemo. 

16. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

17. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

 

48. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXIX. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 21. listopada 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. U nedjelju, 21. listopada je Misijska nedjelja i sva milostinja ide za potrebe misija. Molimo svojim prilogom podržite misijsko djelovanje Crkve u Njezinom širenju Radosne vijesti svim ljudima.

3. U ponedjeljak, 22. listopada blagdan sv. Ivana Pavla II. Pobožnost i molitve za obitelj, stare i bolesne u 17.00 sati i u 18.00 sati sveta misa.

4. Nakon večernjih svetih misa: ponedjeljak - Biblijski sat; srijeda - Kateheze za odrasle.

5. U srijedu 24. listopada u 18.00 asti je kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

6. U četvrtak, 25. listopada u 20.00 sati u kinu dvorani Visia u Gradu, prikazuje se dokumentarni film o pokretu koji je utjecao na milijune ljudi, „40 dana...“ Ulaz slobodan.

7. Hodočašće Janjevo – Priština – Skopje – Ohrid - Lezhe 14. – 18. studenog. Program kraj tiska. Prijave čim prije u župnom uredu.

8. Hodočašće u Svetu Zemlju u terminima 6.-13.11.2018. i 13.-20.11.2018. Program kraj tiska. Prijave čim prije u uredu.

9. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

10. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

11. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

12. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

13. Nabavili smo kip sv. Mihajla za novu crkvu. Ukoliko netko želi dati svoju donaciju može to učiniti u Župnom uredu, sakristiji ili uplatom na žiro račun Župe*. Svima se unaprijed zahvaljujemo.

14. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

15. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

16. Ženidbeni navještaj:

-   Nikola Grgurević (sin Maria i Snježane r. Papac) r. 1990 u Dubrovniku i Silvija Dombik (kći Ivice i Kate r. Šimić)r. 1984. u Osijeku.

- Juraj Pustić (sin Vlaha i Nede r. Kuzek) r. 1986 u Dubrovniku i Monika Lolić (kći Nenada i Ružice r. Vukić) r. 1985 u Dubrovniku.

- Nikša Radičević (sin +Iva i Nede r. Bulaš) r. 1983. u Dubrovniku i Marija Čoro (kći Dragana i Ines r. Zelen) r. 1990. u Dubrovniku.

- Antonio Lujo (sin Dejana i Luce Lujo) r. 1988. u Dubrovniku i Irena Mravičić (kći Dominika i Jelene Mravičić) r. 1988. u Dubrovniku.

 

47. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 14. listopada 2018. godine

 

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

 

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Nakon večernjih svetih misa: ponedjeljak - Biblijski sat; srijeda - Kateheze za odrasle.

3. Vjeronauk za krizmanike I. godine dva puta mjesečno:

 • Ponedjeljkom u 19.30 sati, vodi Šime Zupčić
 • Utorkom u 19.30 sati, vodi Marina Serdarević
 • Srijedom u 19.30 sati, dvije skupine: jednu vodi Ana Zupčić, drugu vodi s. Katarina Milić.

4. Pripreme za katekumene: ponedjeljkom i srijedom u 18.00 sati sv. misa i nakon sv. mise kateheza.

5. Otvoren je natječaj Caritasa dubrovačke biskupije za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja za akademsku godinu 2018./19. godinu. Potrebnu dokumentaciju dostaviti u ured Caritasa dubrovačke biskupije zaključno do 5. studenog. Detaljnije informacije na oglasnoj ploči.

6. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

7. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

8. U susret Misijskoj nedjelji, u četvrtak 18. listopada od 7.30 do 18.00 sati je cijelodnevno klanjanje na Pilama kod časnih sestara. U 18.00 sati završetak klanjanja i sv. misa koju predvodi don Frano Markić, bivši misionar u Zambiji. Pozivamo sve na sudjelovanje u ovoj pobožnosti.

9. Sljedeće nedjelje, 21. listopada je Misijska nedjelja. Milostinja ide za potrebe misija i molimo vas svojim prilogom podržite misijsko djelovanje Crkve u Njezinom širenju Radosne vijesti svim ljudima.

10. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

11. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

12. Nabavili smo kip sv. Mihajla za novu crkvu. Ukoliko netko želi dati svoju donaciju može to učiniti u Župnom uredu, sakristiji ili uplatom na žiro račun Župe*. Svima se unaprijed zahvaljujemo.

13. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

14. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

15. Ženidbeni navještaj:

-   Nikša Lučić (sin Antuna i Silvane r. Crnčević) r. 1989. u Dubrovniku i Martina Karon (kći Nikše i Angeline r. Kocevski) r. 1990. u Dubrovniku.

 

46. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXVII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 07. listopada 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Nakon večernjih svetih misa održavat će se: ponedjeljkom Biblijski sat i srijedom Kateheze za odrasle.

3. Vjeronauk za krizmanike I. godine podjeljen je u četiri skupine:

 • Ponedjeljkom u 19.30 sati, vodi Šime Zupčić (samo će idući tjedan vjeronauk umjesto u ponedjeljak biti u utorak 9.10.)
 • Utorkom u 19.30 sati, vodi Marina Serdarević
 • Srijedom u 19.30 sati, dvije skupine:

-          jednu vodi Ana Zupčić,

-          drugu s. Katarina Milić.

4. Pripreme za katekumene: ponedjeljkom i srijedom u 18.00 sati sveta misa i nakon mise kateheza.

5. Otvoren je natječaj Caritasa Dubrovačke Biskupije za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja za akademsku godinu 2018./19. godine.Potrebnu dokumentaciju dostaviti u ured Caritasa Dubrovačke Biskupije zaključno do 5. studenog. Detaljnije informacije na oglasnoj ploči.

6. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

7. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

8. Iduće nedjelje, 14. listopada su Dani zahvale za plodove zemlje pod misom u 11.30 sati.

9. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

10. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

11. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

12. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

13. Ženidbeni navještaj:

 • Josip Santini (sin Anta Santini i Sanje r. Pavlović) r. 1989. u Dubrovniku i Lorena Brailo (kći Frana Brailo i Palmine r. Lulić) r. 1988. u Dubrovniku

 

45. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 30. rujna 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

 

 1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.
 1. Nakon večernjih svetih misa održavat će se: ponedjeljkom Biblijski sat i srijedom Kateheze za odrasle.
 1. U ponedjeljak, 1. listopada je prvi susret ZA SVE KRIZMANIKE u crkvi s početkom u 20:30 sati.
 1. Pozivamo sve vjernike 04. - 07. studenog 2018. godine na zahvalno hodočašće na darovanim Moćima pod geslom „Putovima sv. Antuna“ . Obilazak Padove, Arcella, Camposampiero, Poreč (Istra). Prijave u župnom uredu do 01. listopada. Plan i program putovanja imate na izlasku iz crkve.
 1. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.
 1. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.
 1. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)
 1. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.
 1. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.
 1. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.
 1. Događanja:
 • U četvrtak, 4. listopada svečana proslava blagdana sv. Franje Asiškog u crkvi Male Braće. Svete mise u 7.00 i 9.30 sati. Svečana koncelebrirana sveta misa u 19.00 sati. Proslavi prethodi trodnevnica koja tih dana započinje u 18.45 sati.
 • U nedjelju, 7. listopada proslava blagdana Gospe od Ružarija u Dominikanskom samostanu u Dubrovniku. Svete mise su u 8.30, 11.00 i 19.00 sati.
 1. Ženidbeni navještaj:
 • Dubravko Bajurin (sin Antuna Bajurin i Marije r. Kraljević) r. 1979. u Dubrovniku i Anita Brajković (kći Zdravka Brajković i Janje r. Martinović) r. 1983. u Lautu.
 • Dario Benić (sin Tadije Benić i Ane r. Cvitkušić) r. 1988. u Odžaku i Helena Lakić (kći Helenka Lakić i Katarine r. Marić) r. 1988. u Dubrovniku.
 • Dubravko Bojanić (sin Bojana Bojanić i Dubravke r. Slade) r. 1987. u Dubrovniku i Katarina Musladin (kći Mara Musladin i Mirele r. Žitko) r. 1994. u Dubrovniku.
 • Mateo Dobrić (sin Đura Dobrić i Mare r. Bašić) r. 1991. u Dubrovniku i Vesna Komnenić (kći Boška Komnenić i Marine r. Nodilo) r. 1989. u Dubrovniku.

 

44. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXV. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 23. rujna 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

VAŽNO: Od 24. rujna večernje svete mise radnim danom i nedjeljom u 18.00 sati.

1. Prijava za upis prve godinu priprave za sakramenat sv. potvrde traje do 23. rujna 2018. godine. Prijavnice se mogu uzeti na izlazu crkve s lijeve i desne strane. Roditeljski sastanak s krizmanicima I. godine je u nedjelju 23. rujna 2018. iza večernje svete mise u 19 sati.

2. U ponedjeljak, 24. rujna u 18.30 sati je sastanak članova ŽPV i ŽEV i svih koji žele volontirati. Sastanak će se održati u prostorijama ispod nove crkve.

3. Upis svetih misa za listopad, studeni i prosinac je u utorak, 25. rujna od 16.00 do 17.00 sati u prostorijama ispod nove crkve.

4. U srijedu, 26. rujna započinje trodnevnica sv. Mihajlu. Trodnevnicu predvodi fra Ivo Pavić: pobožnost u 17.00 sati i sveta misa u 18.00 sati. Toga dana je ujedno i kumulativna sveta misa, te svoje nakane možete upisati pola sata prije mise u sakristiji.

5. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

6. U subotu, 29. rujna je Festa sv. Mihajla. Svete mise su u 8.00, 10.00 i 18.00 sati.

7. Radno vrijeme ureda: ponedjeljak i srijeda 12-18 sati, utorak, četvrtak i petak 8-14 sati.

8. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

9. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

10. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

11. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

12. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

13. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

43. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 16. rujna 2018. godine

 

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak i srijeda 12-18 sati, utorak, četvrtak i petak 8-14 sati.

3. Prijava za upis prve godinu priprave za sakramenat sv. potvrde traje do 23. rujna 2018. godine. Prijavnice za sv. potvrdu se mogu uzeti na izlazu crkve s lijeve i desne strane. Roditeljski sastanak s krizmanicima I. godine je u nedjelju 23. rujna 2018. iza večernje svete mise u 19 sati.

4. U nedjelju, 16. rujna 

- pod svetom misom u 11.30 sati bit će zaziv Duha Svetoga i blagoslov prvaša i njihovih školskih torbi.

- nakon svete mise u 11.30 sati bit će roditeljski sastanak prvopričesnika,

- nakon večernje svete mise u 19 sati roditeljski sastanak krizmanika II. godine.

5. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

6. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

7. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

8. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

9. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

10. Pozivamo sve učenike/ce osmih razreda i sve srednjoškolce na jedinstveni koncert najmlađeg lapadskog benda DAPAL – a prigodom početka nove školske godine. Koncert će se održati u petak, 21. rujna 2018. s početkom u 20:30 na sportskim terenima Župe sv. Mihajla. Ulaz : SLOBODAN. Očekujemo vas u velikom broju.

11. Ženidbeni navještaji:

 • Stanko Manojlović i Marylin Consuelo Hines Lezcano, br. 74
 • Augustin Kaminski i Tea Franušić
 • Daniel Krmek i Nikolina Obradović
 • Vlaho Čagalj i Karla Plastić, br. 85

 

 

42. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 9. rujna 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak i srijeda 12-18 sati, utorak, četvrtak i petak 8-14 sati.

3. Prijava za upis prve godinu priprave za sakramenat sv. potvrde traje do 23. rujna 2018. godine. Prijavnice za sv. potvrdu se mogu uzeti na izlazu crkve s lijeve i desne strane. Roditeljski sastanak s krizmanicima I. godine je u nedjelju 23. rujna 2018. iza večernje svete mise u 19 sati.

4. Sastanak ŽEV i ŽPV je u ponedjeljak, 10. rujna u 18.00 sati u prostorijama ispod nove crkve.

5. U srijedu, 12. rujna u 19.00 sati je kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

6. U nedjelju, 16. rujna 

- pod svetom misom u 11.30 sati bit će zaziv Duha Svetoga i blagoslov prvaša i njihovih školskih torbi.

- nakon svete mise u 11.30 sati bit će roditeljski sastanak prvopričesnika,

- nakon večernje svete mise u 19 sati roditeljski sastanak krizmanika II. godine.

7. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

8. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

9. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

10. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

11. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

12. Ženidbeni navještaj: 

• Pero Kojan(sin Antuna i Pave r. Božović) r. 1980. u Dubrovniku i Petra Marija Teodora Burić (kći Iva i Daniele Marije Katice r. Beus) r. 1990. u Dubrovniku.

• Carević Josip (sin Mira i Diane r. Ujdur) r. 1990. u Zagrebu i Ana-Marija Jelčić (kći Jurice i Verice r. Skeljaj) r. 1990. u Dubrovniku.

 

41. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 02. rujna 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Od nedjelje 2. rujna, svete mise nedjeljom 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE  - Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svecćnika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak i srijeda 12-18 sati, i utorak, četvrtak i petak 8-14 sati.

3. Prijava za upis prve godinu priprave za sakramenat sv. potvrde traje do 23. rujna 2018. godine. Prijavnice za sv. potvrdu se mogu uzeti na izlazu crkve s lijeve i desne strane.

4. Sjednica Uprave Bratstva sv. Mihajla je u ponedjeljak 3. rujna u 17.30 sati. Sjednica članova Bratstva sv. Mihajla je 3. rujna u 18.00 sati. Sveta misa za pokojne članove Bratstva sv. Mihajla je 3. rujna u 19.00 sati.

5. PRVI PETAK – 7. rujna pobožnost padru Piju s početkom u 18.30 sati i mogućnost za svetu ispovijed.

6. U subotu, 8. rujna je blagdan Male Gospe u crkvi Gospe od Milosrđa. Svete mise su u 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati te svečana sveta misa u 19 sati koju predvodi dr.Ratko Perić, mostarsko – duvanjski biskup. Proslavi prethodi devetnica od 30. kolovoza do 7. rujna koju pod svetom misom u 19 sati predvode fra Miljenko Vrebac i fra Mijo Šarčević.

Na Malu Gospu 8. rujna nema večernje svete mise u župnoj crkvi sv. Mihajla.

7. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

8. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

9. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

10. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

11. Ženidbeni navještaj: Srđan Bičić(sin Krešimira i Zumrete r. Gilberović) r. 1984. u Dubrovniku i Marica Kalinić (kći Iva i Pauline r. Miloslavić) r. 1995. u Dubrovniku.

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom i blagdanom su u 8.00, 10.00, 11.30 i 18.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07:00 i 18.00 sati.

 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 01.06. do 31.08.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik, tel. 435-290

  Nedjeljom: 8.00 sati. Od 01.06. do 30.09. radnim danom nema mise.

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik

  Prvi ponedjeljak u mjesecu pobožnost i sv. Misa za radno osoblje Bolnice u 15:30 sati kao i prigoda za sv. Ispovijed.
  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

 

 DJELATNO VRIJEME UREDA:

 Ponedjeljak: 12.00 – 18.00 sati

Utorak: 8.00 – 14.00 sati

Srijeda: 12.00 – 18.00 sati

Četvrtak: 8.00 – 14.00 sati

Petak: 8.00 – 14.00 sati

 

Župni ured ne radi sa strankama

subotom, nedjeljom i zapovijedanim blagdanima.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

020/432 027, 098/935 4920

 

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404