• 1
 • 2
 • 3

obavijesti1

 

 

2. ŽUPNE OBAVIJESTI

II. nedjelja došašća

Dne 8. prosinca 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Zornice svakim danom i nedjeljom u 6:00 sati. Očekujemo vas u velikom broju.

ADVENT NA MIHAJLU!!! Nedjeljom od 9 -21 sati druženje u klubu uz kuhano vino, kobasice, palačinke...

1. Prošle nedjelje prodajom adventskih vijenaca i ukrasa koje su pravile članice Župnog Caritasa i akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 6340, 00 kune. Pozivamo vas da i dalje podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplaćujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3.100,00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje budućnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI.

2. Večeras s početkom u 20:oo sati je adventski koncert zborova Dubrovačke biskupije u crkvi Male braće, na kojemu nastupa i naš župni zbor.

3. Od ponedjeljka 9. prosinca u dogovoru sa svećenikom se obilaze prijavljeni stari i bolesni.

4. Ponedjeljkom nakon svete mise Biblijski sat (nakon toga sastanak članova župnog Caritasa!!!) i srijedom Kateheza za odrasle. Četvrtkom nakon večernje mise klanjanje.

5. U srijedu 11. prosinca u 18.00 sati je večernja kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije mise u sakristiji. U 20:00 klanjanje i sveta misa molitve za Domovinu, naše obitelji, mlade, stare. Dođite i molimo jedni za druge.

6. U subotu 14. prosinca naša Župa sudjeluje u paljenju 3. adventske svijeće u Gradu s početkom u 19:30 sati. Pozivamo sve naše župljane da se odazovu u što većem broju.

7. Sljedeće nedjelje 15. prosinca u 16:00 sveta misa za djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje. Naravno pozivamo sve vjernike naše župne zajednicu na ovu svetu misu.

8. Na 3. nedjelju došašća obilježavamo dan Hrvatskog Caritasa. Ove godine sva prikupljena sredstva su sumjerena za pomoć stradalima u nedavnom katastrofalnom potresu u Albaniji. Hvala na svakoj vašoj pomoći.

9. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

10. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

11. Sve vas potičemo na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

12. HODOČAŠĆE U POLJSKU u ožujku 2020. avionom iz Dubrovnika. Informacije i prijave u župnom uredu. Za prijavu potrebno ponijeti osobnu i OIB zainteresiranih.

13. HODOČAŠĆE BARCELONA – FATIMA – SANTIAGO – LURD 27.02. - 07.03. avionom iz Dubrovnika. Informacije i prijave u župnom uredu. Za prijavu potrebno ponijeti osobnu i oib zainteresiranih. Uzmite program na izlazu crkve.

14. Ured radi ponedjeljkom i srijedom od 12.00 - 18.00 sati;  utorkom, četvrtkom i petkom od 8.00 – 14.00 sati. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik, 099/7419798 – don Robert Karačić, župni vikar.

NOVO!!! Sveti papa Ivan Pavao II.: "Ne bojte se! Širom otvorite vrata Kristu!" –na poseban način pozivao je mlade: Budite klanjatelji jedinoga pravoga Boga, dajući mu prvo mjesto u svome životu! Idolopoklonstvo je čovjekova trajna napast. Klanjanje pravome Bogu predstavlja istinski čin otpora protiv svakog oblika idolopoklonstva. Klanjajte se Kristu: On je Stijena na kojoj trebate sagraditi svoju budućnost te pravedniji i solidarniji svijet. Isus je Knez mira, izvor praštanja i pomirenja, koji može sve članove ljudske obitelji učiniti braćom. Svake 3. srijede u mjesecu, ovoj mjesec je iznimka pa će klanjanje biti drugu srijedu u mjesecu (11. prosinca u 20:00) te ćemo imati klanjanje i svetu misu za mlade i stare u našoj Župi s nakanom produbljenja vjere u našem hrvatskom narodu i obnove krsne milosti svih članova naših obitelji. Oduprimo se raznim obiteljskim krizama molitvom pred Presvetim oltarskim sakramentom. Dođite i molimo jedni za druge.

1. ŽUPNE OBAVIJESTI

I. nedjelja došašća

Dne 1. prosinca 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

ZORNICE SVAKIM DANOM I NEDJELJOM U 6:00 SATI. OČEKUJEMO VAS U VELIKOM BROJU.

ADVENT NA MIHAJLU!!! Svake nedjelje 9 - 19 sati druženje uz kuhano vino, kobasice, palačinke...

Članice i članovi našeg župnog Caritasa su izradili adventske vijence koji stoje na raspolaganju i ove nedjelje. Prihod od prodaje ide za potrebe župnog Caritasa. Zahvaljujemo svima od srca.

1. Prošle nedjelje prodajom adventskih vijenaca koje su pravile članice Župnog Caritasa prikupili smo 6.360,00 kuna i akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 1.352,00 kune. Pozivamo vas da i dalje podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplaćujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3.100,00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje budućnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI.

2. Ponedjeljkom nakon svete mise Biblijski sat (nakon toga sastanak članova ŽEV i ŽEP i župnog Caritasa!!!) i srijedom Kateheza za odrasle i četvrtkom nakon večernje mise klanjanje.

3. Svake srijede susret mladih u 20.00 sati u prostorijama kluba. Pozivamo sve mlade na druženje.

4. U petak 6. prosinca je sv. Nikola. Sveta mise u 6.00 i 18.00 sati. Pozivamo svu djecu na večernju svetu misu i dočekati sv. Nikolu s darovima.

5. U petak 6. prosinca je prvi petak, pobožnost padru Piju je u 17.30 sati.

6. Prijavite do 8. prosinca svoje stare i bolesne za božićnu ispovijed. Svećenici će obilaziti bolesnike i stare od 9. prosinca.

7. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

8. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

9. Sve vas potičemo na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu

10. HODOČAŠĆE U POLJSKU u ožujku 2020. avionom iz Dubrovnika. Informacije i prijave u župnom uredu. Za prijavu potrebno ponijeti osobnu i oib zainteresiranih.

11. HODOČAŠĆE BARCELONA – FATIMA – SANTIAGO – LURD 25.02. - 05.03. avionom iz Dubrovnika. Uzmite program na izlazu crkve. Informacije u župnom uredu ili na 0916001404. Prijave čim prije. (Za prijavu potrebno ponijeti osobnu i oib zainteresiranih)

12. Sljedeća dva tjedna (2. – 13. prosinca) ured će radit od 16 do 18 sati svaki dan. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik, 099/7419798 – don Robert Karačić, župni vikar.

13. Ženidbeni navještaj: Josip Lekki (sin Vlada i Milice r. Cvijetić) r. 1981.u Varešu i Sanja Marević (kći Mira i Katije r. Vukašin) r. 1983. u Dubrovniku.

14. NOVO!!! Sveti papa Ivan Pavao II.: "Ne bojte se! Širom otvorite vrata Kristu!" –na poseban način pozivao je mlade: Budite klanjatelji jedinoga pravoga Boga, dajući mu prvo mjesto u svome životu! Idolopoklonstvo je čovjekova trajna napast. Klanjanje pravome Bogu predstavlja istinski čin otpora protiv svakog oblika idolopoklonstva. Klanjajte se Kristu: On je Stijena na kojoj trebate sagraditi svoju budućnost te pravedniji i solidarniji svijet. Isus je Knez mira, izvor praštanja i pomirenja, koji može sve članove ljudske obitelji učiniti braćom. Svake 3. srijede u mjesecu (20. prosinca u 20:00) imamo klanjanje za mlade i stare u našoj Župi s nakanom produbljenja vjere u našem hrvatskom narodu i obnove krsne milosti svih članova naših obitelji. Oduprimo se raznim obiteljskim krizama molitvom pred Presvetim oltarskim sakramentom. Dođite i molimo jedni za druge.

52. ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA KRISTA KRALJA

Dne 24. studenog 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

JJJ NOVOST JJJ

ZORNICE ZAPOČINJU VEĆ 1. PROSINCA NA PRVU NEDJELJU DOŠAŠĆA UJUTRO U 6:00. OČEKUJEMO VAS U VELIKOM BROJU.

Članice i članovi našeg župnog Caritasa su izradili adventske vijence, koji stoje na raspolaganju ove i sljedeće nedjelje. Prihod od prodaje ide za potrebe župnog Caritasa. Zahvaljujemo svima od srca.

Prošle nedjelje smo obilježili 3. svjetski dan siromaha i zajedno s akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 12.251,00 kunu za potrebe siromašnih naše Župe. Pozivamo vas da i dalje podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplaćujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3.100,00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje budućnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI.

2. Ponedjeljkom nakon svete mise Biblijski sat (nakon toga sastanak članova župnog Caritasa!!!) i srijedom Kateheza za odrasle.

3. U srijedu 27. studenog je večernja kumulativna sveta misa. Nakane možete upisati pola sata prije mise u sakristiji.

4. Četvrtkom nakon večernje mise klanjanje.

5. U petak 29. studenog je susret u vjeri i molitvenoj meditaciji za roditelje prvopričesnika, krizmanika I. i II. godine u crkvi u 18 sati.

6. Nedjeljom u 14.00 sati je sastanak skauta, pozivamo sve koji se žele pridružiti.

7. Iduće nedjelje 1. prosinca pod svetom misom u 11.30 sati je predstavljanje prvopričesnika.

8. Prijavite svoje stare i bolesne za božićnu ispovijed do 8. prosinca. Obilazak starih i bolesnik bit će od 9. prosinca.

9. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

10. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

11. Pozivamo i potičemo na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

12. HODOČAŠĆE U POLJSKU u ožujku 2020. avionom iz Dubrovnika. Informacije i prijave u župnom uredu. Za prijavu potrebno ponijeti osobnu i oib zainteresiranih.

13. HODOČAŠĆE BARCELONA – FATIMA – SANTIAGO – LURD 25.02. - 05.03. avionom iz Dubrovnika. Informacije i prijave u župnom uredu. Za prijavu potrebno ponijeti osobnu i oib zainteresiranih. Uzmite program na izlazu crkve.

14. Ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati;  utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik, 099/7419798 – don Robert Karačić, župni vikar.

15. Ženidbeni navještaj:

- Dominik Kotlar (sin Antuna i Anite r. Brajković) r. 1995. u Dubrovniku i Marijana Vlahinić (kći Ivice i Dolores r. Škero) r. 1995. u Dubrovniku.

- Stjepan Duje Rezo (sin Blaga i Marije r. Čikeš) r. 1988. u Dubrovniku i Ana Previšić (kći Nika i Božene r. Burum) r. 1992. u Dubrovniku.

NOVO!!! Sveti papa Ivan Pavao II.: "Ne bojte se! Širom otvorite vrata Kristu!" –na poseban način pozivao je mlade: Budite klanjatelji jedinoga pravoga Boga, dajući mu prvo mjesto u svome životu! Idolopoklonstvo je čovjekova trajna napast. Klanjanje pravome Bogu predstavlja istinski čin otpora protiv svakog oblika idolopoklonstva. Klanjajte se Kristu: On je Stijena na kojoj trebate sagraditi svoju budućnost te pravedniji i solidarniji svijet. Isus je Knez mira, izvor praštanja i pomirenja, koji može sve članove ljudske obitelji učiniti braćom. Svake 3. srijede u mjesecu (20. prosinca u 20:00) imamo klanjanje za mlade i stare u našoj Župi s nakanom produbljenja vjere u našem hrvatskom narodu i obnove krsne milosti svih članova naših obitelji. Oduprimo se raznim obiteljskim krizama molitvom pred Presvetim oltarskim sakramentom. Dođite i molimo jedni za druge.

 

51. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXXIII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 17. studenog 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

U NEDJELJU 17. STUDENOG SLAVIMO 3. SVJETSKI DAN SIROMAŠNIH. MILOSTINJA OD SVIH MISA IDE ZA POTREBE SIROMAŠNIH. MOLIMO VAS POKUSAJTE NE SAMO DANAS NEGO I SLJEDEĆIH NEDJELJA I/ILI DANA POSVETITI VRIJEME NE SAMO SIROMAŠNIMA, NEGO I STARIJIMA I BOLESNIMA! PROVEDITE DAN U RAZGOVORU, POZIVU NA (OBITELJSKI) OBJED ILI NEŠTO SLIČNO.

U srijedu 20. studenog u 20.00 sati je klanjanje za mlade i stare u našoj Župi s nakanom produbljenja vjere u našem hrvatskom narodu i obnove krsne milosti svih članova naših obitelji.

Sveti papa Ivan Pavao II.: "Ne bojte se! Širom otvorite vrata Kristu!" –na poseban način pozivao je mlade: Budite klanjatelji jedinoga pravoga Boga, dajući mu prvo mjesto u svome životu! Idolopoklonstvo je čovjekova trajna napast. Klanjanje pravome Bogu predstavlja istinski čin otpora protiv svakog oblika idolopoklonstva. Klanjajte se Kristu: On je Stijena na kojoj trebate sagraditi svoju budućnost te pravedniji i solidarniji svijet. Isus je Knez mira, izvor praštanja i pomirenja, koji može sve članove ljudske obitelji učiniti braćom. Oduprimo se raznim obiteljskim krizama molitvom pred Presvetim oltarskim sakramentom. Dođite i molimo jedni za druge. (Svake 3. srijede u mjesecu u 20:00)

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 1.631,00 kunu. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplačujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3. 100, 00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje budućnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI

2. Ponedjeljkom nakon svete mise Biblijski sat, i srijedom Kateheza za odrasle. (U ponedjeljak nakon Biblijskog sata sastanak članova Župnog Caritasa).

3. Četvrtkom nakon večernje mise klanjanje.

4. Nedjeljom u 14.00 sati je sastanak skauta, pozivamo sve koji se žele pridružiti.

5. U petak 22. studenoga je ZAVJETNI DAN SV. IVANA PAVLA II. Pobožnost počinje u 17.00 sati. Članice Schonstattskog pokreta donose sliku hodočasničke Gospe.

6. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

7. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

8. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

9. HODOČAŠĆE U POLJSKU u ožujku 2020. avionom iz Dubrovnika. Informacije i prijave u župnom uredu.

10. Ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati;  utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. 

Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik, 

                                                                          099/7419798 – don Robert Karačić, župni vikar.

50. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXXII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 10. studenog 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

SLJEDEĆE NEDJELJE 17. STUDENOG SLAVIMO 3. SVJETSKI DAN SIROMAŠNIH TE MILOSTINJA OD SVIH MISA IDE ZA POTREBE SIROMAŠNIH. MOLIMO VAS POKUSAJTE SLJEDEĆE NEDJELJE POSVETITI VRIJEME NE SAMO SIROMAŠNIMA, NEGO I STARIJIMA I BOLESNIMA! PROVEDITE DAN U RAZGOVORU, POZIVU NA (OBITELJSKI) OBJED ILI NEŠTO SLIČNO.

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 1.835,00 kuna. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplačujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3. 100, 00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje budućnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI

2. U srijedu 13. studenog u 18.00 sati je kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

3. U srijedu 13. studenog u 20.00 sati je susret mladih. Pozivamo sve da nam se pridruže.

4. Klanjanje četvrtkom nakon večernje svete mise.

5. Nedjeljom u 14.00 sati je sastanak skauta, pozivamo sve koji se žele pridružiti.

6. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

7. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

8. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

9. HODOČAŠĆE U POLJSKU u ožujku 2020. avionom iz Dubrovnika. Informacije i prijave u župnom uredu.

10. Ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati;  utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik, 099/7419798 – don Robert Karačić, župni vikar.

11.  Ženidbeni navještaj: Mario Boroje (sin Ferdinanda i Marije r. Pandža) r. 1987. u Dubrovniku i Iva Nakić (kći Domagoja i Anice r. Bilinovac) r. 1986. u Mostaru.

NOVO!!! Sveti papa Ivan Pavao II.: "Ne bojte se! Širom otvorite vrata Kristu!" –na poseban način pozivao je mlade: Budite klanjatelji jedinoga pravoga Boga, dajući mu prvo mjesto u svome životu! Idolopoklonstvo je čovjekova trajna napast. Klanjanje pravome Bogu predstavlja istinski čin otpora protiv svakog oblika idolopoklonstva. Klanjajte se Kristu: On je Stijena na kojoj trebate sagraditi svoju budućnost te pravedniji i solidarniji svijet. Isus je Knez mira, izvor praštanja i pomirenja, koji može sve članove ljudske obitelji učiniti braćom. Svake 3. srijede u mjesecu (20. studenog u 20:00) imamo klanjanje za mlade i stare u našoj Župi s nakanom produbljenja vjere u našem hrvatskom narodu i obnove krsne milosti svih članova naših obitelji. Oduprimo se raznim obiteljskim krizama molitvom pred Presvetim oltarskim sakramentom. Dođite i molimo jedni za druge.

 

 

49. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXXI. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 3. studenog 2019. godine

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 1.345,00 kuna. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplačujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3. 100, 00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje budućnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI!!

2. U ponedjeljak 4. studenog je susret krizmanika II. godine u 20.30 sati u crkvi.

3. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

4. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

5. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

6. HODOČAŠĆE U POLJSKU u ožujku 2020. avionom iz Dubrovnika. Informacije i prijave u župnom uredu.

7. Izlet ministranata (od 5. razreda pa na više) u marijansko svetište Vepric 16. studenog. Prijave najkasnije do 10. studenog na broj don Marina Lučića 098 1765364 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

8. U organizaciji Vijeća za mlade, tijekom četiri vikenda, od petka 8. studenog započeti će VIII. škola temeljne formacije animatora u prostorima Biskupskog sjemeništa. Prijave do ponedjeljka 4. studenog na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

9. XII. Obiteljska škola 15.-17. studenog u hotelu Lacroma Valamar. Prijave u župnom uredu do 6. studenog.

10. Ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati;  utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik, 099/7419798 – don Robert Karačić, župni vikar.

11. Ženidbeni navještaj:

- Mato Papac (sin Nikole i Jelene r. Jadrušić) r. 1990. u Dubrovniku i Barbara Pavković (kći Vjeka i Đurđice r. Žirović) r. 1996. Požega.

- Pero Sjekavica (sin Frana i Nedjeljke r. Glavinić) r. 1977. u Dubrovniku i Katarina Mojaš (kći Iva i Zdravke r. Jurković) r. 1987. u Dubrovniku.

NOVO!!! Sveti papa Ivan Pavao II.: "Ne bojte se! Širom otvorite vrata Kristu!" –na poseban način pozivao je mlade: Budite klanjatelji jedinoga pravoga Boga, dajući mu prvo mjesto u svome životu! Idolopoklonstvo je čovjekova trajna napast. Klanjanje pravome Bogu predstavlja istinski čin otpora protiv svakog oblika idolopoklonstva. Klanjajte se Kristu: On je Stijena na kojoj trebate sagraditi svoju budućnost te pravedniji i solidarniji svijet. Isus je Knez mira, izvor praštanja i pomirenja, koji može sve članove ljudske obitelji učiniti braćom. Svake 3. srijede u mjesecu (20. studenog u 20:00) imamo klanjanje za mlade i stare u našoj Župi s nakanom produbljenja vjere u našem hrvatskom narodu i obnove krsne milosti svih članova naših obitelji. Oduprimo se raznim obiteljskim krizama molitvom pred Presvetim oltarskim sakramentom. Dođite i molimo jedni za druge. 

48. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXX. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 27. listopada 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

ZAHVALA

MISIJSKA NEDJELJA - IZVANREDNI MISIJSKI MJESEC CRKVE

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u obilježavanju misijskog tjedna Izvanrednog misijskog mjeseca. Za misijske potrebe Crkve prikupili smo 17. 400 kn. Hvala svima od srca i potčemo na daljnju zauzetu aktivnost kako za misije tako i za karitativno djelovanje naše Župe uz podržavanje akcije 1 kn nedjeljom za Caritas.

Opća bolnica Dubrovnik i naša Župa zaključile su Ugovor o donaciji u iznosu od 39. 170, 13 kn za kupnju opreme operacijskog bloka OB Dubrovnik u svrhu poboljšanja uvjeta za rad. Predmet donacije su instrumenti za laparaskopiju. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na koncertu Božićnih pjesama 28. prosinca 2018. godine kao i svima onima koji su na prijateljski poziv uplatili svoje donacije za nabavku navedene opreme.

1. Listopadska pobožnost svaki dan u 17.30 sati na nakanu za misijsko djelo Crkve na poticaj pape Franje i našega biskupa mons. Mate Uzinića. Klanjanje četvrtkom nakon večernje svete mise na istu nakanu.

2. Ponedjeljkom nakon večernje svete mise Biblijski sat, srijedom Kateheza za odrasle. (U ponedjeljak nakon Biblijskog sata sastanak članova Župnog Caritasa i pozivamo sve danm se priključe u što većem broju).

3. Prijave za katekumenat su do kraja listopada. Prijavnice su na izlazu crkve kraj tiska.

4. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

5. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

6. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

7. Prvi petak 1. studenog pobožnost padru Piu s početkom u 17.30 sati.

8. Svetkovina Svih Svetih u našoj crkvi u petak 1. studenog svete mise u 8.00, 10.00 (nakon svete mise molitva odrješenje za pokojne) i 18.00 sati. Na Dušni dan 2. studenog svete mise u 7.00 i 18.00 sati.

9. Svetkovina Svih Svetih na Boninovu ispred kapele sv. Križa 1. studenog u 15.30 sati. Na Dušni dan 2. studenog sveta misa na gradskom groblju Boninovo također u 15.30 sati. U slučaju lošeg vremena mise će biti u župnoj crkvi sv. Petra.

10. HODOČAŠĆE U POLJSKU od 23. do 27. 03. 2020. avionom iz Dubrovnika. Još 10 mjesta slobodno. Informacije i prijave u župnom uredu.

11. Izlet ministranata (od 5. razreda pa na više) u marijasnko svetište Vepric 16. studenog. Prijave najkasnije do 10. studenog na broj don Marina Lučića 098 1765364 ili na e-mail: marin_lucic@yahoo.com.

12. U organizaciji Vijeća za mlade, tijekom četiri vikenda, od petka 8. studenog započeti će VIII. škola temeljne formacije animatora u prostorima Biskupskog sjemeništa. Prijave do ponedjeljka 4. studenog na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

13. XII. Obiteljska škola 15.-17. studenog u hotelu Lacroma Valamar. Prijave u župnom uredu do 6. studenog.

14. Ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati;  utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404– don Robert Ćibarić, župnik.

NOVO!!! Sveti papa Ivan Pavao II.: "Ne bojte se! Širom otvorite vrata Kristu!" –na poseban način pozivao je mlade: Budite klanjatelji jedinoga pravoga Boga, dajući mu prvo mjesto u svome životu! Idolopoklonstvo je čovjekova trajna napast. Klanjanje pravome Bogu predstavlja istinski čin otpora protiv svakog oblika idolopoklonstva. Klanjajte se Kristu: On je Stijena na kojoj trebate sagraditi svoju budućnost te pravedniji i solidarniji svijet. Isus je Knez mira, izvor praštanja i pomirenja, koji može sve članove ljudske obitelji učiniti braćom. Svake 3. srijede u mjesecu (20. studenog u 20:00) imamo klanjanje za mlade i stare u našoj Župi s nakanom produbljenja vjere u našem hrvatskom narodu i obnove krsne milosti svih članova naših obitelji. Oduprimo se raznim obiteljskim krizama molitvom pred Presvetim oltarskim sakramentom. Dođite i molimo jedni za druge.

 

47. ŽUPNE OBAVIJESTI

XIX. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 20. listopada 2019. godine

 

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

 

MISIJSKA NEDJELJA - IZVANREDNI MISIJSKI MJESEC CRKVE

Danas se u cijeloj Crkvi slavi Svjetski dan misija. Pozivamo i potičemo na misijsku suradnju i zauzetost svih vjernika naše Župe sv. Mihajla kako molitvom tako i novčanim doprinosom. Unaprijed zahvaljujemo od srca svima na svemu što činite za potrebe misija.

Večeras je završetak akcije 72 sata bez kompromisa u našoj Župi pod večernjom svetom misom koju predvodi naš biskup mons. Mate Uzinić. Nakon svete mise zahvalno druženje svih mladih koji su sudjelovali u akciji!

HITNI SASTANAK ČLANOVA ŽPV I ŽEV U PONEDJELJAK, 21. LISTOPADA U 19.00 SATI.

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 2.168,00 kune. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplačujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3. 100, 00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje budućnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI

2. Listopadska pobožnost svaki dan u 17.30 sati na nakanu za misijsko djelo Crkve na poticaj pape Franje i našega biskupa mons. Mate Uzinića. Klanjanje četvrtkom nakon večernje svete mise na istu nakanu.

3. Ponedjeljkom nakon večernje svete mise Biblijski sat, srijedom Kateheza za odrasle.

4. U ponedjeljak 21. listopada je sastanak članova župnog Caritasa nakon Biblijskog sata.

5. U utorak 22. listopada je BLAGDAN SV. IVANA PAVLA II. Pobožnost počinje u 17.00 sati. Članice Schonstattskog pokreta donose sliku hodočasničke Gospe.

6. U utorak 22. listopada s početkom u 20:00 posebni molitveni susret klanjanje i svete mise. Zajedno u molitvi pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na nakanu produbljenja vjere u našem hrvatskom narodu i obnove krsne milosti svih, a osobito mladih. Pozovimo sve. Potaknimo mlade. Zahvaljujmo Gospodinu, neka na našu domovinu i na sve izlije svoj sveti blagoslov. Organizacija: TEK i mladi Župe sv. Mihajla.

7. U srijedu 23. listopada je večernja kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

8. Prijave za katekumenat su do kraja listopada. Prijavnice su na izlazu crkve kraj tiska.

9 Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

10. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

11. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

12. HODOČAŠĆE U POLJSKU od 23. do 27. 03. 2020. avionom iz Dubrovnika. Još 10 mjesta slobodno. Informacije i prijave u župnom uredu.

13. Ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati;  utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik.

14. Ženidbeni navještaj: 

- Dominik Žanetić (sin Maroja i Andrijane r. Habulin) r. 1993. u Dubrovniku i Marija Martina Barbara Glavaš (kći Dubravka i Nives r. Pandža) r. 1993. u Dubrovniku.

 

46. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 13. listopada 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

SVEĆENIČKO REĐENJE

U subotu, 19. listopada 2019. godine u 10.00 sati u crkvi sv. Nikole u Cavtatu, našem đakonu don Robertu Karačić sveti red prezbiterata podijeliti će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić uz prisustvo brojnih svećenika, đakona i bogoslova. U nedjelju 20. listopada u kongresnoj dvorani hotela Croatia u 10.00 sati don Robert Karačić slavit će prvu i mladu misu, a propovijedati će dr. don Mladen Parlov. Primanju svetog reda prethodi trodnevnica 16., 17. i 18. listopada u 19.00 sati u Cavtatu. (Organiziran je prijevoz autobusom na dan ređenja Lapad – Cavtat. Polazak ispred crkve u 8.45 a povratak u 13.00 sati.)

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 429,00 kune. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplačujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3. 100, 00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje buducnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI

2. Listopadska pobožnost svaki dan u 17.30 sati na nakanu za misijsko djelo Crkve na poticaj pape Franje i našega biskupa mons. Mate Uzinića. Klanjanje četvrtkom nakon večernje svete mise na istu nakanu.

3. Od 14. do 20. listopada u našoj Župi je misijski tjedan te pozivamo na susrete na nakanu za misijsko djelo Crkve. Sljedeća nedjelja je misijska i lemozina sa svih svetih misa ide za misijske potrebe Crkve.

4. Prijave za katekumenat su do kraja listopada. Prijavnice su na izlazu crkve kraj tiska.

5. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

6. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

7. Završetak akcije 72 sata je sljedeće nedjelje u našoj Župi pod večernjom svetom misom koju predvodi naš biskup mons. Mate Uzinić. Nakon svete mise zahvalno druženje svih mladih koji su sudjelovali u akciji i zato pozivamo sve mlade da u što većem broju sudjeluju u ovoj plamenitoj akciji!

8. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu.

9. HODOČAŠĆE U POLJSKU od 16.03. – 20.03.2020. avionom iz Dubrovnika. Mjesta popunjena. Mogućnost prijave za novi termin od 23. do 27. 03. 2020. Informacije u župnom uredu.

10. Ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati;  utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik.

11. Ženidbeni navještaj: 

- Ivan Banović (sin Boža i Milice r. Dugandžić) r. 1988. u Dubrovniku i Jelena Bete (kći Paska i Ane r. Sutić) r. 1983. u Dubrovniku.

 

45. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXVII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 6. listopada 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 2.323,00 kune. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplačujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3. 100, 00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje buducnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI

2. Listopadska pobožnost svaki dan u 17.30 sati na nakanu za misijko djelo Crkve na poticaj pape Franje i našega biskupa mons. Mate Uzinića. Klanjanje četvrtkom nakon večernje svete mise na istu nakanu.

3. U ponedjeljak 7. listopada u 20.30 sati u crkvi je obavezan susret za sve krizmanike II. godine.

4. U srijedu 9. listopada je večernja kumulativna sveta misa u 18.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

5. Prijave za katekumenat su do kraja listopada. Prijavnice su na izlazu crkve kraj tiska.

6. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12-lisne kalendare za 2020. godinu.

7. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

8. U suradnji s Inicijativom 40 dana za život u našoj Župi organiziramo sljedeće nedjelje 13. listopada nakon večernje svete mise u 18.00 sati predstavljanje jedne od najprodavanijih knjiga Neplanirano autorice Abby JOHNSON u nakladi Verbuma.

9. U nedjelju 13. listopada pod misom u 11.30 sati slavimo dan zahvalnosti za plodove zemlje i mora.

10. Volonterska akcija mladih 72 sata bez kompromisa. Pozivamo sve mlade da se uključe.

11. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu.

12. HODOČAŠĆE U POLJSKU od 16.03. – 20.03.2020. avionom iz Dubrovnika. Mjesta popunjena. Mogućnost prijave za novi termin koji će najvjerojatnije bit 23. 03. 2020. Informacije u župnom uredu.

13. Ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati; utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik.

14. Ženidbeni navještaj:

- Hrvoje Tomić (sin Kreša i Ruže r. Bagarić) r. 1991. u Dubrovniku i Marija Obad (kći +Milana i Vinke r. Prkačin) r. 1992. u Dubrovniku;

- Ivan Tikvica (sin Lukše i Danice r. Biočić) r. 1987. u Dubrovnniku i Emina Marija Osmanović (kći Senada i Grozdane r. Čović) r. 1993. u Sinju.

- Ante Radoš (sin Jura i Luce r. Milković) r. 1991. u Dubrovniku i Doris Kristina Kristić (kći Marija i Maje r. Vlahović) r. 1990. u Dubrovniku

-Ivan Banović ( sin Boža i Milice r. Dugandžić) r. 1988. u Dubrovniku i Jelena Bete (kći Paska i Ane r. Sutić) r. 1983. u Dubrovniku.

 

44. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 29. rujna 2019. godine

Od ponedjeljka 30. rujna večernje svete mise su u 18.00 sati.

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 1.011,00kuna. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplačujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3. 100, 00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje buducnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI

2. Ponedjeljkom nakon večernje svete mise je Biblijski sat, a srijedom Kateheza za odrasle.

3. Listopadska pobožnost svaki dan s početkom u 17.30 sati i klanjanje četvrtkom nakon večernje svete mise.

4. U četvrtak 3. listopada dolazi p. Kristoph u posjet članicama Schonstattskog pokreta.

5. U petak 4. listopada je prvi petak. Pobožnost padru Piju s početkom u 17.30 sati. Mogućnost za svetu ispovijed.

6. Početak vjeronauka za sve prvopričesnike u subotu 5. listopada u 9.00 sati u crkvi.

7. Početak vjeronauka za krizmanike I. godine je od 1. listopada svakog utorka po skupinama, a krizmanici II. godine svakog prvog ponedjeljka u 20.30 sati.

8. Prijave za katekumenat su do kraja listopada. Prijavnice su na izlazu crkve kraj tiska.

9. Susret ministranata je subotom u 15.00 sati u prostorijama ispod nove crkve. Svi koji se žele pridužiti ministrantima dobrodošli su.

10. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr, te 12.lisne kalendare za 2020. godinu.

11. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*. Umjesto vijenaca za +Mare Žuvelek, za potrebe Župe uplatile su obitelji Matić i Soldo. Svim darovateljima zahvaljujemo.

12. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

13. U petak 4. listopada u crkvi Male braće se slavi blagdan sv. Franje Asiškoga. Svete mise su u 7.00, 9.30 i 19.00 sati.

14. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

15. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu.

16. HODOČAŠĆE U POLJSKU od 16.03. – 20.03.2020. avionom iz Dubrovnika. Program na izlazu iz crkve. Prijave u župnom uredu. Ograničen broj mjesta.

17. Ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati; utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik.

18. Ženidbeni navještaj:

- Pero Bule (sin +Vlaha i Marije r. Glumac) r. 1974. u Dubrovniku i Katija Vodopić (kći Pera i Jelene r. Lambeta) r. 1977. u Dubovniku;

- Dario Dragičević (sin Davora i Nade r. Jovanović) r. 1983. u Dubrovniku i Julia Mačinković (kći Mata i Blaženke r. Kolenda) r. 1993. u Schawabmunchen.

 

 43. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXV. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 22. rujna 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 2.139,00 kunu. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplačujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3. 100, 00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje buducnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI

2. Upis krizmanika I. godine traje do 26. rujna. Prijavnice su na izlazu crkve kraj tiska.

Susret roditelja i krizmanika I. godine je u petak 27. rujna u 19.00 sati sveta misa i nakon mise susret. Susret roditelja i krizmanika II. godine je u subotu 28. rujna u 19.00 sati sveta misa i nakon mise susret.

3. Danas 22. rujna je zavjetni dan sv. Ivanu Pavlu II. Pobožnost počinje u 18.00 sati. Članice schonstattskog pokreta donose sliku hodočasničke Gospe.

4. U ponedjeljak 23. rujna je blagdan padre Pija. Pozivamo na pobožnost u 18.30 sati.

5. U srijedu 25. rujna je kumulativna sveta misa u 19.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

6. U srijedu 25. rujna je upis svetih misa za listopad, studeni i prosinac od 16.00 do 17.30sati u prostorijama ispod nove crkve.

7. U četvrtak 26. rujna je susret roditelja prvopričesnika u 19.00 sati sveta misa i nakon mise susret.

8. Susret ministranata je subotom u 15.00 sati u prostorijama ispod nove crkve. Svi koji se žele pridužiti ministrantima dobrodošli su.

9. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

10. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

11. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

12. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

13. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

14. Od 01. rujna župni ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati; utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Tajnica: 098/9354920; Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik.

 

 

 

42. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 15. rujna 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Zaziv Duha Svetoga za sve učenike danas 15. rujna pod misom u 11.30 sati.

2.Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 341,00 kunu. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima. Od ove akcije pokrivamo troškove lijekova za potrebne, a svaki mjesec uplačujemo četiri police osiguranja za četvero djece – štićenika Doma Maslina u Dubrovniku. Mjesečni iznos navedenih polica je 3. 100, 00 kn. Pridružite nam se i od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje buducnosti naših mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI

3. U ponedjeljak 16. rujna u 18.00 sati je sastanak Bratstva sv. Mihajla, a nakon večernje svete mise sastanak ŽPV i ŽEV.

4. Sastanak kandidata za sakramente inicijacije je u ponedjeljak 16. rujna u 20.00 sati. Podjela sakramenata kršćanske inicijacije je u petak 20. rujna u 19.00 sati. Svetu misu predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

5. Upis krizmanika I. godine traje do 26. rujna. Prijavnice su na izlazu crkve kraj tiska.

6. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

7. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*. Zahvaljujemo vjernicima koji su umjesto vijenaca za + Davora Grbića uplatili za potrebe Župe: Ivo Jelić, Ambroz Čivljak, Tija i Antun Bareza.

8. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

9. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

10. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

11. Od 01. rujna župni ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati;

utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Tajnica: 098/9354920

Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik.

12. Ženidbeni navještaj:

- Arijan Milić (sin Žarka i Josipe r. Okić) r. 1993. Nova Bila i Betina Bošnjak (kći Vlatka i Anđelke r. Šarić) r. 1994. Frankfurt.

41. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 8. rujna 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

NEDJELJOM SU SVETE MISE U 8.00, 10.00, 11.30 I 19.00 SATI.

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 1.220,00 kuna. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima.

(Vezano za humanitarnu akciju kojom bi se donirala polica za jedno dijete iz Doma MASLINA, predlažemo da to bude petnaestogodišnji mladić (u listopadu će imati 16 godina). Završio je osnovnu školu i sada je upisan u 1. razred srednje škole Dubrovnik. U rujnu 2019. godine će biti napunjena druga godina da je smješten u Dom zajedno sa sestrom. Mladić će se sigurno do punoljetnosti odnosno do završetka srednjoškolskog obrazovanja nalaziti kod nas u Domu. Već četvrtu godinu za redom, kroz suradnju s Dječjim domom Maslina i Zakladom Vaša pošta, Župa sv. Mihajla – Lapad jedina u Hrvatskoj pomaže djeci bez roditeljske skrbi da samostalno krenu u život uiz mjesečni iznios od 3100, 00 kn. Pridružite nam se i vi dragi vjernici te od srca donirajte svoj prilog u zalog bolje buducnosti nasih mladih! PRUŽAJUĆI SNAGU DRUGIMA I MI POSTAJEMO JAČI !!! iz e-mailova Doma Maslina i Zaklade. Mladi naše župe su donirali 3500, 00 kn, a iz humanitarne akcije u Čokolinu prikupljeno je 450, 00 kn. Ukoliko netko želi uplatiti na žiro račun župe može to učiniti s doznakom za Dječji dom Maslina).

2. U srijedu 11. rujna je večernja kumulativna sveta misa u 19.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

3. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

4. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

5. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

6. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

7. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

8. U nedjelju 15. rujna vanjska proslava svetkovine Uzvišenja sv. Križa, svečanu misu u 18.00 sati u samostanskom klaustru predvodi fr. Ivan Marija Tomić OP iz Zagreba. Trodnevnica 12., 13. i 14. rujna u 18.30 krunica i u 19.00 sati sveta misa.

9. Od 01. rujna župni ured radi ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati; utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Tajnica: 098/9354920. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod): 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik.

VAŽNO!!!!!

10. U nedjelju 15. rujna pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola u 11.30 sati na svetu misu zaziva Duha Svetoga za početak nove školske godine. Nakon svete mise sastanak krizmanika I. i II. godine. Upis krizmanika I. godine traje do 26. rujna.

11. U ponedjeljak 16. rujna nakon večernje svete mise sastanak ŽPV i ŽEV.

 

40. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 1. rujna 2019. godine

OD DANAS 1. RUJNA ZAPOČINJEMO SA SVETOM MISOM U 11:30.

NEDJELJOM SU SVETE MISE U 8.00, 10.00, 11.30 I 19.00 SATI.

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 425,00 kuna. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima.

2. U petak 6. rujna je prvi petak. Pobožnost padru Piju u 18.30 sati. Mogućnopst svete ispovijedi.

3. Hodočašće MEĐUGORJE 7. rujna 2019. s polaskom u 6:30 ispred crkve. Prijave u uredu ili u sakristiji.

4. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

5. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

6. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

7. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

8. Hodočašće u Fatimu od 21. – 25.09.2019. Ima još 2 mjesta. Zainteresirane molimo da se čim prije jave u ured. Program na izlazu crkve.

9. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

10. Od 01. rujna župni ured radi: ponedjeljak i srijeda 12.00 - 18.00 sati;utorak, četvrtak i petak 8.00 – 14.00 sati. Tajnica: 098/9354920. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati: 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik.

11. Ženidbeni navještaj:

 • Ante Hristić (sin Joza i Kate r. Boras) r. 1985. u Dubrovniku i Ana-Marija Rilović (kći Pera i Dubravke r. Brnas) r. 1991. u Dubrovniku.
 • Robert Slade (sin Pera i Natalije r. Knego) r. 1995. u Dubrovniku i Matea Vranješević (kći Damira i Željke r. Nikić) r. 1994. u Zagrebu.

39. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXI. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 25. kolovoza 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

OD SLJEDEĆE NEDJELJE 1. RUJNA ZAPOČINJEMO SA SVETOM MISOM U 11:30. NEDJELJOM SU SVETE MISE U 8.00, 10.00, 11.30 I 19.00 SATI.

1. Na svetkovinu Velike Gospe od „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupljeno je 2.095, 00 kn. U akciji pomoći za liječenje jedne djevojke prikupljeno je 8.536, 00 kn te je osobno uručen potrebni iznos od 4000, 00 kn za lijekove. Ostatak je upisan u blagajničkom dvevniku Caritasa naše Župe za ostale potrebe. Dok zahvaljujemo na vašem velikom srcu i vašoj velikodušnosti pozivamo vas da nastavimo karitativno djelovanje samo s jednom kunom nedjeljom za Caritas. Još jednom VELIKA, MA NAJVEĆA HVALA SVIMA OD SRCA.

2. U srijedu 28. kolovoza je večernja kumulativna sveta misa u 19.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

3. Hodočašće MEĐUGORJE 7. rujna 2019. s polaskom u 6:30 ispred crkve. Prijave u uredu ili u sakristiji.

4. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

5. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

6. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

7. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

8. Hodočašće u Fatimu od 21. – 25.09.2019. Ima još 2 mjesta. Zainteresirane molimo da se čim prije jave u ured. Program na izlazu crkve.

9. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

10. Od 24. lipnja do 30. kolovoza župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja: PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI, PETAK: 8.00 - 10.00 SATI. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati: 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik; 098/9354920 – tajnica.

11. Ženidbeni navještaj: Ivan Bilić (sin Vida i Mare r. Ljubišić) r. 1990. u Dubrovniku i Karolina Katanić (kći Luke i Sanje r. Kekanović) r. 1996. u Požegi.

38. ŽUPNE OBAVIJESTI

XX. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 18. kolovoza 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

OD NEDJELJE 18. KOLOVOZA VEČERNJA SVETA MISA JE U 19.00 SATI.

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 343,00 kuna. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima.

2. U četvrtak je Zavjetni dan sv. Ivanu Pavlu II. Pobožnost počinje u 18.00 sati. Članice Schonstattskog pokreta donose sliku hodočasničke Gospe.

3. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

4. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

5. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

6. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

7. Hodočašće u Fatimu od 21. – 25.09.2019. Ima još 2 mjesta. Zainteresirane molimo da se čim prije jave u ured. Program na izlazu crkve.

8. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

9. Od 24. lipnja župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja: PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI, PETAK: 8.00 - 10.00 SATI. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati: 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik; 098/9354920 – tajnica.

10. Molimo krizmanike/ce da preuzmu svoj CD i fotografije s krizme u sakristiji.

 

37. ŽUPNE OBAVIJESTI

XIX. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 11. kolovoza 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Od nedjelje 18. kolovoza večernja sveta misa je u 19.00 sati.

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 474,00 kuna. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima.

2. U srijedu 14. kolovoza je kumulativna sveta misa u 20.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise

3. U četvrtak 15. kolovoza proslava Velike Gospe. Svete mise su u 8.00, 10.00 i 20.00 sati.

4. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

5. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*. Zahvaljujemo sljedećim vjernicimia ili udrugama koji su umjetso vijenaca uplatili za potrebe Župe: 1. Ambroz Čivljak za + Terezu Mlinarić; 2. Matica umirovljenika za + Mata Vlašića; 3. Ivo Jelić za + Petra Miličića.

6. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

7. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

8. Hodočašće u Fatimu od 21. – 25.09.2019. Ima još 2 mjesta. Zainteresirane molimo da se čim prije jave u ured. Program na izlazu crkve.

9. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

10. Od 24. lipnja župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja: PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI, PETAK: 8.00 - 10.00 SATI. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati: 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik; 098/9354920 – tajnica.

11. Molimo krizmanike/ce da preuzmu svoj CD i fotografije s krizme u sakristiji.

12. Pozivamo vas na proslavu Velike Gospe u četvrtak 15. kolovoza u Župu Velike Gospe u Postranju. Svete mise su u 7.00 10.00 i 19.00 sati.

13. Ženidbeni navještaj:

Tomislav Storelli (sin Miha i Božena r. Ban) rođen 1991. godine u Dubrovniku i Marija Roko (kći Ivice i Dijane r. Barišić) rođena 1991. godine u Dubrovniku

 

36. ŽUPNE OBAVIJESTI

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 04. kolovoza 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

PROSLAVA DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI u našoj župi 5. kolovoza 2019. godine s početkom u 20.30 sati. Umjesto najavljene klape Karaka bit će DJ. Pozivamo sve na ovaj događaj, a posebno mlade da se prijave na nogometni turnir s velikim nagradnim fondom.

1. Prošle nedjelje od akcije „Kuna nedjeljom za Caritas“ prikupili smo 1.147,00 kuna. Pozivamo vas idalje da podržavate ovu akciju i zahvaljujemo svim darovateljima.

2. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

3. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

4. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

5. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

6. Pozivamo vas na sudjelovanje na svetim misama na zajedničku nakanu za Hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti počinje 6. srpnja i traje do 4. kolovoza.

7. Hodočašće u Fatimu od 21. – 25.09.2019. Ima još mjesta. Zainteresirane molimo da se čim prije jave u ured. Program na izlazu crkve.

8. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

9. Od 24. lipnja župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja: PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI, PETAK: 8.00 - 10.00 SATI. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati: 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik; 098/9354920 – tajnica.

10. Molimo krizmanike/ce da preuzmu svoj CD i fotografije s krizme u sakristiji.

 

35. ŽUPNE OBAVIJESTI

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 28. srpnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

ZAHVALA

Prošle nedjelje smo kao župna zajednica iskazali veliku solidarnosti skupivši 8.750, 00 kn za potrebe jedne obitelji iz naše Župe sv. Mihajla. Velika hvala na još većem srcu svih vas. Iz nedjelje u nedjelju kunu po kunu skupljamo i plaćamo mjesečno 2.100, 00 kn za životna osiguranja troje djece iz Doma Maslina. Ne samo za njih nego i još puno toga pomažemo vašom velikodušnošću. Ovom prilikom dok vam zahvaljujemo na svakom vašem daru pozivamo i potičemo da i dalje svojom kunom nastavljamo čudesna djelovanja pomažući najpotrebnijima u kojima prepoznajemo Krista Gospodina po kojemu smo svi braća i sestre. Neka vam Krist bude nagrada svojim mirom, blagoslovom, zdravljem i blagostanjem.

*****************************

PROSLAVA DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI u našoj župi 5. kolovoza 2019. godine uz koncert klape „Karaka“ s početkom u 20.30 sati. Pozivamo sve na besplatan koncert kao i mlade da se prijave na nogometni turnir s velikim nagradnim fondom.

1. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

2. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

3. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

4. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

5. Pozivamo vas na sudjelovanje na svetim misama na zajedničku nakanu za Hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti počinje 6. srpnja i traje do 4. kolovoza.

6. Hodočašće u Fatimu od 21. – 25.09.2019. Ima još dodatno 3-4 mjesta. Zainteresirane molimo da se čim prije jave u ured. Program na izlazu crkve.

7. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

8. Od 24. lipnja župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja: PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI, PETAK: 8.00 - 10.00 SATI. Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati: 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik; 098/9354920 – tajnica.

9. Molimo krizmanike/ce da preuzmu svoj CD i fotografije s krizme u sakristiji.

10. U srijedu 31. srpnja je blagdan sv. Ignacija svete mise u 8.00 i svečanu misu u 19.00 sati predvodi p. Dražen Marija Vargašević. Blagdanu prethodni trodnevnica 28. – 30.07. U 18.30 sati krunica i u 19.00 sati sveta misa i propovijed.

 

34. ŽUPNE OBAVIJESTI

XVI. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 21. srpnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Od 16. lipnja svete mise: NEDJELJOM u 8.00, 10.00 i 20.00 sati, RADNIM DANOM u 7.00 i 20.00 sati.

1. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“. Danas skupljamo priloge za potrebe jedne naše obitelji. Svoj prilog možete ubaciti u kutiju na izlazu crkve.

2. U ponedjeljak 22. srpnja je zavjetni dan sv. Ivana Pavla II. Pobožnost počinje u 19.00 sati. Članice Schonstattskog pokreta donose sliku hodočasničke Gospe.

3. U srijedu 24. srpnja je kumulativna sveta misa u 20.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise.

4. U petak 26. srpnja je proslava sv. Ane na Brgatu. Svete mise u 7.00, 10.00 i 19.00 sati.

5. U petak 26. srpnja je proslava sv. Ane na Gorici sv. Vlaha. Sveta misa je u 19.00 sati. (U novoj crkvi je samo jutarnja sveta misa u 7.00 sati).

6. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

7. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

8. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

9. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

10. Pozivamo vas na sudjelovanje na svetim misama na zajedničku nakanu za Hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti počinje 6. srpnja i traje do 4. kolovoza.

11. Hodočašće u Fatimu od 21. – 25.09.2019. Ima još dodatno 3-4 mjesta. Zainteresirane molimo da se čim prije jave u ured. Program na izlazu crkve.

12. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

13. Od 24. lipnja župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja:

PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI i PETAK: 8.00 - 10.00 SATI.

Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati:

091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik; 098/9354920 – tajnica.

14. Molimo krizmanike/ce da preuzmu svoj CD i fotografije s krizme u sakristiji.

VAŽNO JJJ

Proslava Dana domovinske zahvalnosti u našoj župi 5. kolovoza 2019. godine uz koncert klape „Karaka“ s početkom u 20.30 sati. Pozivamo sve na besplatan koncert kao i mlade da se prijave na nogometni turnir s velikim nagradnim fondom.

33. ŽUPNE OBAVIJESTI

XV. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 14. srpnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

 

Od 16. lipnja svete mise: NEDJELJOM u 8.00, 10.00 i 20.00 sati, RADNIM DANOM u 7.00 i 20.00 sati.

 

1. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“.

2. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

3. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

4. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

5. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

6. Pozivamo vas na sudjelovanje na svetim misama na zajedničku nakanu za Hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti počinje 6. srpnja i traje do 4. kolovoza.

7. HODOČAŠĆE U MEXICO od 4. – 13.11.2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (Pogledati radno vrijeme).

8. Od 24. lipnja župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja:

PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI i PETAK: 8.00 - 10.00 SATI.

Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati:

091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik; 098/9354920 – tajnica.

  

VAŽNO JJJ

Proslava Dana domovinske zahvalnosti u našoj župi 5. kolovoza 2019. godine uz koncert klape „Karaka“ s početkom u 20.30 sati. Pozivamo sve na besplatan koncert kao i mlade da se prijave na nogometni turnir s velikim nagradnim fondom.

 

32. ŽUPNE OBAVIJESTI

XIV. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 7. srpnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Od 16. lipnja svete mise: NEDJELJOM u 8.00, 10.00 i 20.00 sati i RADNIM DANOM u 7.00 i 20.00 sati.

1. U srijedu 10. srpnja je večernja kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sate prije svete mise u sakristiji.

2. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“.

3. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

4. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

5. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

6. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

7. Pozivamo vas na sudjelovanje na svetim misama na zajedničku nakanu za Hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti počinje 6. srpnja i traje do 4. kolovoza

8. HODOČAŠĆE U MEXICO 4. – 14. 11. 2019. Program na izlazu crkve. Prijave u župnom uredu. (pogledati radno vrijeme).

9. Od 24. lipnja župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja:

 • PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI i PETAK: 8.00 - 10.00 SATI; 098/9354920 – tajnica.
 • Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati: 091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik;

 

31. ŽUPNE OBAVIJESTI

XIII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 30. lipnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Od 16. lipnja svete mise: NEDJELJOM u 8.00, 10.00 i 20.00 sati, RADNIM DANOM u 7.00 i 20.00 sati.

1. Ove nedjelje se pod svim svetim misama prikuplja milostinja za potrebe Svete Stolice pod nazivom „Petrov novčić“.

2. U ponedjeljak nakon večernje svete mise bit će sastanak Župnog Caritasa.

3. U petak 5. srpnja je Prvi petak. Pobožnost Padru Piju u 19.30 sati. Mogućnost svete ispovijedi.

4. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“.

5. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

6. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

7. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

8. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

9. Pozivamo vas na sudjelovanje na svetim misama na zajedničku nakanu za Hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti počinje 6. srpnja i traje do 4. kolovoza

10. U utorak, 9. lipnja je Blagdan bl. Marije Propetoga u Blatu, na Korčuli. Svete mise su u 8.00, 10.00 i u 19.00 sati procesija s blaženičinim moćima. U 18.30 sati „Blatski tanac“ i viteška igra., te „Kumpanjija“.

11. Ženidbeni navještaj: Antonio Čupić (sin Slobodana i Slađane r. Zorić) r. 1996. u Dubrovniku i Nikolina Levačić (kći Gorana i Emine r. Beretin) r. 1996. u Somboru.

12. Od 24. lipnja župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja:

PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI i PETAK: 8.00 - 10.00 SATI.

Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati:

091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik; 098/9354920 – tajnica.

 

30. ŽUPNE OBAVIJESTI

XII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 23. lipnja 2019. godine

 

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Od 16. lipnja svete mise: NEDJELJOM u 8.00, 10.00 i 20.00 sati

                                                   RADNIM DANOM u 7.00 i 20.00 sati.

 

UPIS SVETIH MISA ZA SRPANJ, KOLOVOZ I RUJAN JE 26. LIPNJA U PROSTORIJAMA ISPOD NOVE CRKVE OD 16.00 DO 17.30 SATI.

1. U srijedu 26. lipnja je večernja kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise.

2. U subotu 29. lipnja nema večernje svete mise u župnoj crkvi radi proslave sv. Petra na Boninovu.

3. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“.

4. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

5. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

6. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

7. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

8. U subotu 29. lipnja je proslava blagdana sv. Petra na Boninovu. Svete mise u 8.30 i 19.00 sati koju predvodi mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup. Proslavi blagdana prethodi trodnevnica 26., 27. i 28. lipnja s početkom u 19.00 sati.

9. Ženidbeni navještaj: Maroje Burić (sin Boža Burić i Branke r. Radinović) r. 1989. u Dubrovniku i Martina Barkiđija (kći Miha Barkiđija i Mirjane r. Lučić) r. 1987. u Dubrovniku.

10. Od 24. lipnja župni ured je otvoren za administrativne stvari poput potvrde, posvjedočenja, krsnog lista, prijave, krštenja, vjenčanja:

PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI i PETAK: 8.00 - 10.00 SATI.

Za hitne slučajeve (bolesnik, sprovod) nazvati:

091/6001404 – don Robert Ćibarić, župnik; 098/9354920 – tajnica.

 

29. ŽUPNE OBAVIJESTI

Presveto Trojstvo

Dne 16. lipnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

VAŽNO!!! VAŽNO!!! VAŽNO!!!

 

Od 16. lipnja svete mise: NEDJELJOM u 8.00, 10.00 i 20.00 sati

                                                   RADNIM DANOM u 7.00 i 20.00 sati.

1. U četvrtak, 20. lipnja je Tijelovo. Svete mise su u 8.00, 10.00 i 20.00 sati.

2. U subotu, 22. lipnja je Zavjetni dan sv. Ivana Pavla II. i članice Schonstattskog pokreta donose sliku hodočasničke Gospe.

3. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“.

4. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

5. HODOČAŠĆE U FATIMU: 21. – 25. rujna 2019. godine. Program je na izlazu iz crkve. Prijave u župnom uredu.

6. HODOČAŠĆE U ŠURKOVAC: 27. – 30. lipnja 2019. godine. Obilazak Tomislavgrad, Podmilačje, Šurkovac, Prijedor, Đakovo, Osijek, Vukovar i Sarajevo. Prijave u župnom uredu.

7. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

8. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

9. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i molitvom za početak Sinode.

10. Od 24. lipnja počinje ljetno radno vrijeme ureda:

PONEDJELJAK I SRIJEDA: 18.00 - 20.00 SATI

PETAK: 8.00 - 10.00 SATI.

 

 

28. ŽUPNE OBAVIJESTI

DUHOVI - PEDESTNICA

Dne 9. lipnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

TRODNEVNICA SV. ANTUNU:

PONEDJELJAK 10. LIPNJA I SRIJEDA 12. LIPNJA POBOŽNOST U 6.45 I 18.45 I U 19.00 SVETA MISA.

UTORAK 11. LIPNJA (ZADNJI XIII. UTORAK) POBOŽNOST U 6.45 I 18.30 SATI SVEČANA VEČERNJA.

NAKON SVETIH MISA ČAŠĆENJE MOĆI SV. ANTUNA. VEČERNJU SVETU MISU U 19.00 SATI PREDVODIT ĆE FRA ŽARKO RELOTA, ŽUPNIK U ZADRU.

U ČETVRTAK 13. LIPNJA JE PROSLAVA BLAGDANA SV. ANTUNA. SVETE MISE SU U 5.00, 6.00, 7.00, 8.00, 10.00 i 19.00 SATI. SVETU MISU U 19.00 SATI PREDVODI DON ANTE PRIŽMIĆ, MLADOMISNIK.

1. U ponedjeljak 10. lipnja nakon večernje svete mise je sastanak ŽPV i ŽEV.

2. U srijedu 12. lipnja je kumulativna sveta misa u 19.00 sati. Svoje nakane možete upisati u sakristiji pola sata prije svete mise.

3. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“.

4. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

5. HODOČAŠĆE U FATIMU: 21. – 25. rujna 2019. godine. Program je na izlazu iz crkve. Prijave u župnom uredu.

6. HODOČAŠĆE U ŠURKOVAC: 27. – 30. lipnja 2019. godine. Obilazak Tomislavgrad, Podmilačje, Šurkovac, Prijedor, Đakovo, Osijek, Vukovar i Sarajevo. Prijave do sutra, 10. lipnja 2019.

7. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

8.  Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

9. Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju organizira IV. po redu ljetni kamp za djevojčice i dječake od 11 do 14 godina u Pakljenoj na otoku Šipanu. Participacija za noćenje s doručkom, ručkom i večerom i za petodnevni program je 100kn (put brodom nije uključen u ovu cijenu). Prijave do 18. lipnja na linku https://forms.gle/4mGqfZHJPpxt8M5n6 ili do popunjenja mjesta. Raspored termina na oglasnoj ploči.

10. Biskupijski susret molitvenih zajednica, duhovnih pokreta i crkvenih društava u katedrali u ponedjeljak 10. lipnja. Program u 17.30 krunica, 18.00 sveta misa, predvodi dubrovački biskup, mons. Mate Uzinić, i 18.45 klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

11. Ženidbeni navještaji:

- Marko Beletić (sin Marina i Sonje r. Batarilo) r. 1986. u Dubrovniku i Matea Zarač (kći Zorana i Marijane r. Barkidžija) r. 1993. u Dubrovniku.

- Leo Bender (sin Ilije i Marije r. Božanja) r- 1988. u Dubrovniku i Martina Gregur (kći Stjepana i Slavice r. Cesar) r. 1989. u Dubrovniku.

12. Na izlazu iz crkve poslužite se Pastirskim pismom našeg biskupa Mate Uzinića i Molitvom za početak Sinode.

VAŽNO!!! VAŽNO!!! VAŽNO!!! Od 16. lipnja svete mise: NEDJELJOM u 8.00, 10.00 i 20.00 sati, RADNIM DANOM u 7.00 i 20.00 sati.

 

27. ŽUPNE OBAVIJESTI

VII. USKRSNA NEDJELJA

Dne 02. lipnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

ZA UČENIKE 8. RAZREDA: Večeras (2. lipnja) nakon svete mise u 19:00 je prvi susret roditelja i budućih krizmanika. Obavezno ponijeti popunjene i potpisane prijavnice koje su učenici dobili u školi.

KRIZMANICI II. GODINE: Danas (2. lipnja) nakon svetih misa predati knjižice s pečatima. Od ponedjeljka 3. lipnja počinju svakodnevne obavezne pripreme za svetu krizmu u crkvi s početkom u 20:30. U četvrtak 6. lipnja je molitveno klanjanje za sve krizmanike i molimo roditelje i kumove i cijelu župnu zajednicu da dođu u 20:30 sati. U petak 7. lipnja u 20.00 sati je susret s biskupovim predstavnikom obavezan za sve krizmanike, roditelje i kumove. Nakon toga slijedi sveta ispovijed.

1. Nakon večernjih misa ponedjeljkom je Biblijski sat, srijedom Kateheza za odrasle.

2. U utorak 4. lipnja je pobožnost trinaest utoraka sv. Anti (XII. utorak) u 6.45 i 18.30 sati. Nakon svetih misa čašćenje moći sv. Antuna. Večernju svetu misu predvodit će fra Žarko Relota, župnik u Zadru.

3. U petak 7. lipnja je prvi petak. Pobožnost padru Piju u 18.30 sati. Mogućnost za svetu ispovijed.

4. U subotu 8. lipnja je sveta potvrda u 18.00 sati. Molimo krizmanike, roditelje i kumove da dođu najkasnije do 17.30 sati.

5. U ponedjeljak 10. lipnja nakon večernje svete mise je sastanak ŽPV i ŽEV.

6. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“.

7. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

8.  HODOČAŠĆE U FATIMU: 21. – 25. rujna 2019. godine. Program je na izlazu iz crkve. Prijave u župnom uredu.

9. HODOČAŠĆE U ŠURKOVAC: 27. – 30. lipnja 2019. godine. Obilazak Tomislavgrad, Podmilačje, Šurkovac, Prijedor, Đakovo, Osijek, Vukovar i Sarajevo. Prijave do 10. lipnja 2019.

10. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

10. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.  

 

26. ŽUPNE OBAVIJESTI

VI. USKRSNA NEDJELJA

Dne 26. svibnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

ZA UČENIKE 8. RAZREDA: U nedjelju 2. lipnja je prvi susret roditelja i budućih krizmanika iza svete mise u 19.00 sati. Obavezno ponijeti popunjene i potpisane prijavnice koje su učenici dobili u školi.

KRIZMANICI II. GODINE: U nedjelju 2. lipnja nakon svetih misa, molimo predati knjižice s pečatima. Od ponedjeljka 3. lipnja počinju svakodnevne pripreme za svetu krizmu u crkvi s početkom u 20:30. U četvrtak 6. lipnja je molitveno klanjanje za sve krizmanike i molimo roditelje i kumove da dođu u 20:30 sati. U petak 7. lipnja u 20.00 sati je susret s biskupovim predstavnikom obavezan za sve krizmanike, roditelje i kumove. Nakon toga slijedi sveta ispovijed.

1. Kroz mjesec svibanj svake večeri je posebna pobožnost Blaženoj Djevici Mariji, pozivamo sve na sudjelovanje u što većem broju.

2. Nakon večernjih misa ponedjeljkom je Biblijski sat, srijedom Kateheza za odrasle.

3. U utorak 28. svibnja je pobožnost trinaest utoraka sv. Anti (XI. utorak) u 6.45 i 18.30 sati. Nakon svetih misa čašćenje moći sv. Antuna. Večernju svetu misu predvodit će don Mato Karamatić, župnik župe sv. Nikole, Cavtat.

4. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“.

5. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

6.  HODOČAŠĆE U FATIMU: 21. – 25. rujna 2019. godine. Program je na izlazu iz crkve. Prijave u župnom uredu.

7. Vijeće za pastoral zvanja u petak, 31. svibnja organizira euharistijsko klanjanje uoči prezbiterskog ređenja u katedrali Velike Gospe s početkom u 20.00 sati.

8. U subotu 1. lipnja neće biti večernje svete mise u župnoj crkvi. U katedrali Velike Gospe je svećeničko ređenje s početkom u 18.00 sati.

9. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

10. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

11. U povodu župnog zaštitinika i obilježavanja 250. godišnjice župe, u crkvi sv. Spasa u Mokošici organizira se trodnevna duhovna priprema – duhovni seminar 27., 28. i 29. svibnja s početkom u 18.30 sati. Seminar vodi don Ćiril Ćuš, svećenik iz Slovenije. Svečana proslava Spasovdana je na samu svetkovinu u četvrtak 30. svibnja. U 10.00 sati sveta misa i procesija s Presvetim Sakramentom, te svečana koncelebrirana sveta misa u 19.00 sati koji predvodu i propovijeda mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

12. Pozivamo sve zainteresirane u četvrtak 30. svibnja u crkvu sv. Mihajla na Krunicu za Domovinu s početkom u 20.00 sati i nakon toga slijedi prikazivanje dokumentarnog filma – Marijanski zavjet za Domovinu 2017.

 

 

25. ŽUPNE OBAVIJESTI

V. USKRSNA NEDJELJA

Dne 19. svibnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Kroz mjesec svibanj svake večeri je posebna pobožnost Blaženoj Djevici Mariji, pozivamo sve na sudjelovanje u što većem broju.

2. Nakon večernjih misa ponedjeljkom je Biblijski sat, srijedom Kateheza za odrasle.

3. U utorak 21. svibnja je pobožnost trinaest utoraka sv. Anti (X. utorak) u 6.45 i 18.30 sati. Nakon svetih misa čašćenje moći sv. Antuna. Svetu misu u 19.00 sati predvodit će don Miho Litić, župnik župe sv. Mihovila, Kliševo.

4. U srijedu 22. svibnja je kumulativna sveta misa u 19.00 sati. Svoje nakane možete upisati u sakristiji pola sata prije svete mise.

5. U srijedu 22. svibnja jeZavjetni dan sv. Ivanu Pavlu II. Pobožnost je u 18.00 sati.

6. Podržite akciju Caritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“.

7. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

8. HODOČAŠĆE U FATIMU: 21. – 25. rujna 2019. godine. Program je na izlazu iz crkve. Prijave u župnom uredu.

9. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

10. Hodom za život štitimo nerođenu djecu i pružamo podršku svakoj trudnici. Pridružite se i vi hodom za život u Splitu u subotu 25. svibnja. Okupljanje na Rivi u 10.30 sati.

11. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjaju u crkvi sv. Josipa u Gradu.

 

 

24. ŽUPNE OBAVIJESTI

IV. USKRSNA NEDJELJA

NEDJELJA DOBROG PASTIRA

Dne 12. svibnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

VAŽNO:

 • SUSRET KRIZMANIKA II. GODINE JE U PETAK 17. SVIBNJA S POČETKOM U 20.30 SATI. 
 • PREDSTAVLJANJE KRIZMANIKA II. GODINE ŽUPNOJ ZAJEDNICI U NEDJELJU 19. SVIBNJA POD SVETOM MISOM U 10.00 SATI. MOLIMO ZA SUDJELOVANJE RODITELJA I KUMOVA I CIJELE OBITELJI I ŽUPNE ZAJEDNICE NA PREDSTAVLJANJU KRIZMANIKA.

1. Kroz mjesec svibanj svake večeri je posebna pobožnost Blaženoj Djevici Mariji, pozivamo sve na sudjelovanje u što većem broju.

2. Nakon večernjih misa ponedjeljkom je Biblijski sat, srijedom Kateheza za odrasle.

3. U ponedjeljak 13. svibnja nakon Biblijskog sata bit će sastanak Župnog Caritasa.

4. U utorak 14. svibnja je pobožnost trinaest utoraka sv. Anti (IX. utorak) u 6.45 i 18.30 sati. Nakon svetih misa čašćenje moći sv. Antuna. Večernju svetu misu u 19.00 sati predvodit će don Nikola Berišić, župnik župa sv. Ane na Brgatu i Velike Gospe Postranje.

5. Ispovijed roditelja i prvopričesnika je u petak 17. svibnja u 17.00 sati. PRVA PRIČEST je u subotu 18. svibnja u 10.00 sati. Molimo provopričesnike doći najkasnije u 9.30sati.

6. U subotu 18. svibnja večernja sveta misa bit će u 18.00 sati. (Misa s vjenčanjem).

7. KORIZMENA AKCIJA. Uspješno smo završili ovu akciju i prikupili 35. 000, 00 kn za isplatu 10 bolesničkih kreveta. Dok svima od srca zahvaljujemo na daru ujedno podsjećamo na trajnu akcijuCaritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“. Ovim sredstvima uplaćujemo mjesečno police osiguranja za troje djece iz Doma Maslina, te plaćamo lijekove i pomažemo siromašnima.

8. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

9. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

10. Ženidbeni navještaji:

- Rudolf Glasnović (sin Frana Franca Glasnović i Elze r. Monreca) r. 1991. u Dubrovniku i Maris Kovačić (kći Mario Kovačić i Darija r. Pavlović)  r. 1991 u Dubrovniku;

- Joško Dujmović (dsin Stjepko Dujmović i Lidija r. Marković) r. 1986. u Dubrovniku i Katija Butigan (kći Božidara Butigan i Ane r. Radulj) r. 1987 u Dubrovniku;

- Maroje Melkior Soljačić (sin Miha Soljačić i Silvane r. Radulović) r. 1993. u Dubrovniku i Antonija Bojanić (kći Iva i Jele r. Peškura).

11. U četvrtak 16. svibnja s početkom u 19.30 sati bit će predstavljanje knjige „Osobni poziv“ prof. dr. sc. Herberta Alphonsa u dvorani sv. Ivana Pavla II.

12. Hodom za život štitimo nerođenu djecu i pružamo podršku svakoj trudnici. Pridružite se i vi hodom za život u Splitu u subotu 25. svibnja. Okupljanje na Rivi u 10.30 sati.

13. Pozivamo i potičemo naše vjernike na sudjelovanje na trajnom euharistijskom klanjanju u crkvi sv. Josipa u Gradu. 

 

23. ŽUPNE OBAVIJESTI

III. USKRSNA NEDJELJA

Dne 5. svibnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. U PETAK 10. SVIBNJA, POZIVAMO VAS NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE „POBAČAJ – DRAMA SAVIJESTI“ PROF. DR. TONĆIJA MATULIĆA, S POČETKOM U 19.30 SATI U CRKVI SV. MIHAJLA.

2. Kroz mjesec svibanj svake večeri je posebna pobožnost Blaženoj Djevici Mariji, pozivamo sve na sudjelovanje u što većem broju.

3. Nakon večernjih misa ponedjeljkom je Biblijski sat, srijedom Kateheza za odrasle.

4. U ponedjeljak nakon Biblijskog sata je sastanak župnog Caritasa.

5. U utorak 7. svibnja je pobožnost trinaest utoraka sv. Anti (VIII. utorak) u 6.45 i 18.30 sati. Nakon svetih misa čašćenje moći sv. Antuna. Svetu misu u 19.00 sati predvodit će don Hrvoje Katušić, generalni vikar dubrovačke biskupije.

6. U srijedu 8. svibnja je kumulativna sveta misa u 19.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

7. U četvrtak, 9. svibnja u 20.30 sati je klanjanje za krizmanike I. i II. godine.

8. Biskupijski susret ministranata održava se u našoj Župi u subotu 11. svibnja s počekom u 9.30 sati. Prijave do 5. svibnja.

9. Duhovna obnova za obitelji uoči Majčinog dana u organizaciji Vijeća za život i obitelj, u Franjevačkom samostanu sv. Jeronima u Slanom. Program počinje 11. svibnja u 11.30 sati. Prijave najkasnije do 5. svibnja.

10. Proslava blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića u Svetištu Gospe od Milosrđa, 12. svibnja 2019. godine. Svete mise na dan blagndana u 9.00, 11.00 i 19.00 sati. Blagsdanu prethodi trednevnica 9., 10. i 11. svibnja u 18.30 Marijanske pobožnosti i u 19.00 sati sveta misa.

11. KORIZMENA AKCIJA. Uspješno smo završili ovu akciju i prikupili 35. 000, 00 kn za isplatu 10 bolesničkih kreveta. Dok svima od srca zahvaljujemo na daru ujedno podsjećamo na trajnu akcijuCaritasa naše Župe: „KUNA NEDJELJOM ZA CARITAS“. Ovim sredstvima uplaćujemo mjesečno police osiguranja za troje djece iz Doma Maslina, te plaćamo lijekove i pomažemo siromašnima.

12. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

13. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

14. Ženidbeni navještaji:

- Hrvoje Smoljan (sin Jadranka Smoljan i Jagode r. Hassl) r. 1993. u Zadru i Marijana Matulović (kći Marinka Matulović i Dragane r. Zloković) r. 1991 u Dubrovniku

- Niko Konsuo (sin Mata i Nede Konsuo) r. 1988. u Dubrovniku i Liberta Kriste Vlahušić (kći Cvijeta Musladin i Marije Kriste) r. 1991. u Dubrovniku.

 

20. ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA

Dne 14. travnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

USKRSNA ISPOVIJED: na Cvjetnicu 14. travnja od 17.00 sati te na Veliki ponedjeljak, utorak i četvrtak od 17.00 sati.

1. U nedjelju 14. travnja na Cvjetnicu misa za djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje u 16.00 sati.

2.U ponedjeljak 15. travnja u sklopu izložbe fotografija „Tanzanija u srcu“, autor Božo Benić u 19.30 sati u žitnici „Rupe“ održati će predavanje MUNGU IBARIKI AFRIKA/jedna (ne)obična misija, o svom volonterskom iskustvu u Tanzaniji.

3. U utorak 16. travnja je pobožnost trinaest utoraka sv. Anti, pobožnost je svakog utorka u 6.45 i 18.30 sati. Nakon svetih misa čašćenje moći sv. Antuna.

4. Velika srijeda 17. travnja nema večernje svete mise u župnoj crkvi. U 18.00 sati je posveta ulja u Katedrali.

5. Na veliki četvrtak 18. travnja, četvrtak večere Gospodnje sveta misa u 19.00 sati. Tog dana po prvi put u našoj Župi slavljenje Isusove muke s početkom u 23:00 sata u trajanju od ure.

6. Veliki petak - obredi u 19.00 sati. Strogi post i nemrs.

7. Velika subota - Vazmeno bdjenje u 20.00 sati.Blagoslov jela.

8. KORIZMENA AKCIJA. Potičemo vas i pozivamo da do Uskrsa prikupimo iznos od 35.000,00 kuna za isplatu 10 bolesničkih kreveta. Svoje priloge možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je prikupljeno 22.743,00 kuna. Hvala od srca na svakom vašem daru.

9. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“ i akciju „PEMO i kupci za Caritas Dubrovačke biskupije“. U butizi preko puta crkve možete donirati prehrambene proizvode za siromašne.

10. VAŽNO ZA KRIZMANIKE I MLADE! Biskupijski susret mladih u Mandaljeni u subotu 4. svibnja s početkom u 11.30 sati. Pozivamo krizmanike I. i II. godine, kao i sve mlade naše Župe na ovaj susret. Molimo sve krizmanike, a i mlade, da čim prije ispune prijavnice i sudjeluju na lijepom događaju molitve, igre i zabave. Za krizmanike koji će sudjelovati na susretu bit će vrednovano kao da su na redovitom vjeronaučnom susretu.

11. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Svjetlo Riječi, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

12. Dani kršćanske kulture traju do 15. travnja. Potičemo sve vjernike na sudjelovanje a detaljan program možete naći kraj tiska.

13. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

 

19. ŽUPNE OBAVIJESTI

V. KORIZMENA NEDJELJA

Dne 07. travnja 2019. godine

Danas je pobožnost križnog puta na Srđ.

Pobožnost započinje u 14.00 sati na prvoj postaji.

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. U ponedjeljak i srijedu neće biti Biblijskog sata i Kateheze za odrasle.

2. U utorak 9. travnja je pobožnost trinaest utoraka sv. Anti, kroz mjesec travanj pobožnost je svakog utorka u 6.45 i 18.30 sati. Nakon svetih misa čašćenje moći sv. Antuna.

3. U srijedu 10. travnja u 19.00 sati je kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije mise u sakristiji.

4. U nedjelju 14. travnja na Cvijetnicu misa za djecu s posebnim potrebama bit će u 16.00 sati.

5. USKRSNA ISPOVIJED: na cvjetnu nedjelju 14. travnja od 17.00 sati te na Veliki ponedjeljak, utorak i četvrtak od 17.00 sati.

6. KORIZMENA AKCIJA. Potičemo vas i pozivamo da do Uskrsa prikupimo iznos od 35.000,00 kuna za isplatu 10 bolesničkih kreveta. Svoje priloge možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je prikupljeno 19.193,00 kuna. Hvala od srca na svakom vašem daru.

7. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“ i akciju „PEMO i kupci za Caritas Dubrovačke biskupije“. U butizi preko puta crkve možete donirati prehrambene proizvode za siromašne.

8. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr

9. Hodočašće s duhovnim programom u Međugorje 13. travnja. Polazak u 7:20 ispred crkve. Prijave i plaćanje čim prije u sakristiji ili župnom uredu.

10. Sestre Služavke maloga Isusa i Inicijativa 40 dana za život pozivaju djecu i odrasle na uskršnje radionice koje će se održavati svake subote do Cvjetnice u samostanu sv. Obitelji, Liechetnsteinov put 20, u Gospinom polju, od 14 do 19 sati.

11. Dani kršćanske kulture su započeli u subotu i traju do 15. travnja. Potičemo sve vjernike na sudjelovanje a detaljan program možete naći kraj tiska.

12. VAŽNO: NA VELIKI ČETVRTAK PO PRVI PUT ĆEMO IMATI SLAVLJENJE ISUSOVE MUKE S POČETKOM U 23:00 U TRAJANJU OD URE.

13. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

18. ŽUPNE OBAVIJESTI

IV. KORIZMENA NEDJELJA

Dne 31. ožujka 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

OD NEDJELJE 31.OŽUJKA VEČERNJE SVETE MISE SU U 19.00 SATI.

1. Prijavite stare i bolesne za uskrsnu ispovijed i pričest. Obilazak starih i nemoćnih po obiteljima za ispovijed i pričest biti će kroz ovaj tjedan.

2. Nakon večernje sv. mise ponedjeljkom - Biblijski sat, srijedom - Kateheza za odrasle.

3. U utorak 2. travnja je pobožnost trinaest utoraka sv. Anti, kroz mjesec travanj pobožnost je svakog utorka u 6.45 i 18.30 sati. Nakon svetih misa čašćenje moći sv. Antuna.

4. U petak 5. travnja je susret roditelja, krizmanika i prvopričesnika u 18.15 sati. Nakon svte mise bit će važno i zanimljivo predavanje dr. Irene Primorac – Bošnjak na temu: Uloga roditelja u zdravom odrastanju i sazrijevanju djece. Osim roditelja i kumova krizmanika i prvopričesnika pozivamo sve na ovo korisno predavanje. Nećete požaliti ako se odazovete!!!

5. U nedjelju 7. travnja potičemo sve vjernike na sudjelovanje u pobožnosti križnog puta na padinama Srđa. Početak je u 14.00 sati na prvoj postaji.

6. KORIZMENA AKCIJA. Potičemo vas i pozivamo da do Uskrsa prikupimo iznos od 35.000,00 kuna za isplatu 10 bolesničkih kreveta. Svoje priloge možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je prikupljeno 17.203,00 kuna. Hvala od srca na svakom vašem daru.

7. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“ i akciju „PEMO i kupci za Caritas Dubrovačke biskupije“. U butizi preko puta crkve možete donirati prehrambene proizvode za siromašne.

8. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

9. Hodočašće Poljska, od 8. do 12. travnja 2019. godine, program na izlazu crkve, prijave čim prije u župnom uredu zbog ograničenog broja mjesta.

10. Hodočašće s duhovnim programom u Međugorje 13. travnja. Polazak u 7:20 ispred crkve. Prijave i plaćanje čim prije u sakristiji ili župnom uredu.

11. Sestre Služavke maloga Isusa i Inicijativa 40 dana za život pozivaju djecu i odrasle na uskršnje radionice koje će se održavati svake subote do Cvjetnice u samostanu sv. Obitelji, Liechetnsteinov put 20, u Gospinom polju, od 14 do 19 sati.

12. Molimo sve vjernike koji se žele pretplatiti na Glas Koncila za 2019. godinu da se jave.

13. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

17. ŽUPNE OBAVIJESTI

III. KORIZMENA NEDJELJA

Dne 24. ožujka 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Milostinja današnje nedjelje ide za materijalnu pomoć braći i sestrama u Bosni i Hercegovini.

OD NEDJELJE 31. OŽUJKA VEČERNJE SVETE MISE SU U 19.00 SATI.

1. Upis svetih misa za travanj, svibanj i lipanj: ponedjeljak 25. ožujka u prostorijama ispod nove crkve od 16 do 17.30 sati.

2. U ponedjeljak neće biti Biblijski sat. U srijedu nakon večernje mise - Kateheza za odrasle.

3. U utorak 26. ožujka je pobožnost trinaest utoraka sv. Anti, kroz mjesec ožujak pobožnost je svakog utorka u 6.45 i 17.30 sati. Nakon svetih misa čašćenje moći sv. Antuna.

4. U ponedjeljak 25. ožujka Vijeće HBK za život i obitelj potiče na ustrajnu molitvu u vidu molitvene devetnice „Hrvatska moli za život“, svakog 25. u mjesecu, počevši od Blagovijesti pa do Božića, prije večernje svete mise.

5. U srijedu 27. ožujka je večernja kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise.

6. U srijedu 27. ožujka s početkom u 20.00 sati u žitnici „Rupe“, Dubrovački muzeji u suradnji s našom Župom otvaraju izložbu fotografija „Tanzanija u srcu“. Cilj ove izložbe je pobliže upoznati dubrovačku javnost sa životom u Tanzaniji, posebice u kontekstu uspješnog završetka humanitarne akcije „Dubrovnik za Afriku: Kap vode – ocean ljubavi“, koja je omogućila izgradnju velikoga vodoopskrbnog sustava u siromašnim i sušama poharanim selima u sjeveru zemlje.

7. Tijekom korizme pobožnost križnog puta je svakog petka u 17.15 sati i nedjeljom u 17.30 sati.

8. Proljeće na Mihajlu. Pozivamo očeve i majke s djecom na druženje svake nedjelje u ožujku od 12.30 do 16.00 sati na igralištu sv. Mihajla uz bogati program rekreacijske zabave naših animatora za djecu i roditelje.

9. KORIZMENA AKCIJA. Potičemo vas i pozivamo da do Uskrsa prikupimo iznos od 35.000,00 kuna za isplatu 10 bolesničkih kreveta. Svoje priloge možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je prikupljeno 15.608,00 kuna. Hvala od srca na svakom vašem daru.

10. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“ i akciju „PEMO i kupci za Caritas Dubrovačke biskupije“. U butizi preko puta crkve možete donirati prehrambene proizvode za siromašne.

11. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

12. Hodočašće Poljska, od 8. do 12. travnja 2019. godine, program na izlazu crkve, prijave čim prije u župnom uredu zbog ograničenog broja mjesta.

13. Hodočašće s duhovnim programom u Međugorje 6. travnja. Polazak u 7:20 ispred crkve. Prijave i plaćanje čim prije u sakristiji ili župnom uredu.

14. Sestre Služavke maloga Isusa i Inicijativa 40 dana za život pozivaju djecu i odrasle na uskršnje radionice koje će se održavati svako subote do Cvjetnice u samostanu sv. Obitelji, Liechetnsteinov put 20, u Gospinom polju, od 14 do 19 sati. U sklopu radionica bit će i molitveni program. Svi ste dobro došli.

15. Susret roditelja, krizmanika i prvopričesnika koji je prvobitno zakazan za 29. ožujka održati će se 05. travnja u 18.15 sati. Zbog važnosti teme molimo da se odazovu i krizmanici. Radujemo se vašem dolasku.

16. Vijeće za katehizaciju i novu evngelizaciju u subotu 30. ožujka od 7.00 do 19.00 sati u crkvi Male braće poziva na molitvenu inicijativu 24 sata za Gospodina. Naša Župa u molitvi sudjeluje od 9.00 do 10.00 sati. Molimo i pozivamo sve vjernike naše Župe, Treće Srce, Schonsttatski pokret i druge molitvene zajednice te krizmanike I. i II. godine da se uključe u molitvu. Svetu misu u 19.00 sati predvodi dubrovački biskup, mons. Mate Uzinić.

17. Molitvena inicijativa 40 dana za život tijekom korizme, ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati. Molimo vas pridružite se ovoj inicijativi molitve protiv pobačaja.

18. Molimo sve vjernike koji se žele pretplatiti na Glas Koncila za 2019. godinu da se jave.

19. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

 

16. ŽUPNE OBAVIJESTI

II. KORIZMENA NEDJELJA

Dne 17. ožujka 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Upis svetih misa za travanj, svibanj i lipanj: ponedjeljak 25. ožujka u prostorijama ispod nove crkve od 16 do 17.30 sati.

1. U ponedjeljak je Biblijski sat, a u srijedu neće biti Kateheza za odrasle.

2. U srijedu 19. ožujka 2019. godine je Sv. Josip, zaručnik BDM. Započinje pobožnost trinaest utoraka sv. Anti, kroz mjesec ožujak pobožnost je svakog utorka u 6.45 i 17.30 sati. Nakon sveih misa čašćenje moći sv. Antuna.

3. Tijekom korizme pobožnost križnog puta je svakog petka u 17.15 sati i nedjeljom u 17.30 sati.

4. U petak 22. ožujka je zavjetni dan svetom Ivanu Pavlu II. i bit će pobožnost križnog puta u 17.15 sati. Pobožnost počinje u 17.00 sati. Članice Schonstattskog pokreta donose sliku hodočasničke Gospe. Sveta misa u 18.00 sati na nakanu Schonstattskog pokreta.

5. Prošle nedjelje skupili smo 12.350,00 kuna za liječenje Ivane Švarc. Hvala svima na vašem daru.

6. Proljeće na Mihajlu. Pozivamo očeve i majke s djecom na druženje svake nedjelje u ožujku od 12.30 do 16.00 sati na igralištu sv. Mihajla uz bogati program rekreacijske zabave naših animatora za djecu i roditelje.

7. KORIZMENA AKCIJA. Potičemo vas i pozivamo da do Uskrsa prikupimo iznos od 35.000,00 kuna za isplatu 10 bolesničkih kreveta. Svoje priloge možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je prikupljeno 12.559,00 kuna. Hvala od srca na svakom vašem daru.

8. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“ i akciju „PEMO i kupci za Caritas Dubrovačke biskupije“. U butizi preko puta crkve možete donirati prehrambene proizvode za siromašne.

9. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

10. Hodočašće Poljska, od 8. do 12. travnja 2019. godine, program na izlazu crkve, prijave čim prije u župnom uredu zbog ograničenog broja mjesta.

11. Molitvena inicijativa 40 dana za život tijekom korizme, ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati. Molimo vas pridružite se ovoj inicijativi molitve protiv pobačaja.

12. Korizmena akcija Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ od 18. do 24. ožujka. Milodari III. korizmene nedjelje se izdvajaju za materijalnu pomoć braći i sestrama u Bosni i Hercegovini.

13. U prigodi proslave Dana života, Vijeće HBK za život i obitelj potiče na ustrajnu molitvu u vidu molitvene devetnice „Hrvatska moli za život“, svakog 25. u mjesecu, počevši od Blagovijesti pa do Božića.

14. Molimo sve vjernike koji se žele pretplatiti na Glas Koncila za 2019. godinu da se jave.

15. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

15. ŽUPNE OBAVIJESTI

I. KORIZMENA NEDJELJA

Dne 10. ožujka 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

 

 

1. Nakon večernjih svetih misa ponedjeljkom je Biblijski sat, a srijedom Kateheza za odrasle.

2. U srijedu 13. ožujka u 18.00 sati je kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise.

3. Tijekom korizme pobožnost križnog puta je svakog petka u 17.15 sati i nedjeljom u 17.30 sati.

4. Proljeće na Mihajlu. Pozivamo očeve i majke s djecom na druženje svake nedjelje u ožujku od 12.30 do 16.00 sati na igralištu sv. Mihajla uz bogati program rekreacijske zabave naših animatora za djecu i roditelje. U nedjelju 17. ožujka ćemo slaviti Dan očeva i posebno pozivamo očeve s djecom da se odazovu jer će biti zanimljiv program.

5. KORIZMENA AKCIJA. Potičemo vas i pozivamo da do Uskrsa prikupimo iznos od 35.000,00 kuna za isplatu 10 bolesničkih kreveta. Svoje priloge možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je prikupljeno 10.580,00 kuna. Hvala od srca na svakom vašem daru.

6. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“ i akciju „PEMO i kupci za Caritas Dubrovačke biskupije“. U butizi preko puta crkve možete donirati prehrambene proizvode za siromašne.

7. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

8. Hodočašće Poljska, od 8. do 12. travnja 2019. godine, program na izlazu crkve, prijave čim prije u župnom uredu zbog ograničenog broja mjesta.

9. Vijeće za mlade ove godine 16. i 17. ožujka 2019. godine organizira peti planinarski križni put na Mljetu. Prijave do ponedjeljka 11. ožujka na linku: www.mladi-dbk.com/prijava

10. Na Babinom kuku 45. Festa sv. Josipa. Trodnevnica 16., 17. i 18. ožujka 2019. godine. Trodnevnicu predvode don Mirko Maslać i don Ante Marković. Blagdan sv. Josipa 19.ožujka. Krunica u 17.00 sati i litanije sv. Josipa i u 17.30 sati sveta misa koju predvodi don Ivan Šimić.

11. Molitvena inicijativa 40 dana za život tijekom korizme, ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati. Molimo vas pridružite se ovoj inicijativi molitve protiv pobačaja.

12. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

Upis svetih misa za travanj, svibanj i lipanj je u ponedjeljak 25. ožujka u prostorijama ispod nove crkve od 16 do 17.30 sati.

 

 

14. ŽUPNE OBAVIJESTI

VIII. nedjelja kroz godinu

Dne 03. ožujka 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

 

1. Nakon večernjih svetih misa ponedjeljkom je Biblijski sat, a srijedom Kateheza za odrasle.

2. U srijedu 6. ožujka je ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA - strogi post i nemrs. Pepeljanje će biti pod svetim misama samo na ČISTU SRIJEDU.

3. U petak 8. ožujka započinje pobožnost križnog puta. Tijekom korizme pobožnost je svakog petka u 17.15 sati i nedjeljom u 17.30 sati.

4. U četvrtak 7. ožujka krizmanici I. i II. godine u 20.30 sati.

5. U petak 8. ožujka – DAN ŽENA nakon večernje svete mise imamo susret obitelji pod nazivom: Obiteljska zajednica. Pozivamo sve supružnike da dođu na ovaj susret uz zanimljivo predavanje na temu:“Žena u kulturi provizornosti i privremenosti“.

6. Proljeće na Mihajlu. Pozivamo očeve i majke s djecom na druženje svake nedjelje u ožujku od 12.30 do 16.00 sati na igralištu sv. Mihajla uz bogati program rekreacijske zabave naših animatora za djecu i roditelje.

7. Kupili smo 10 bolesničkih kreveta s madracima u iznosu od 35.000,00 kn i svoj prilog možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je skupljeno 9.025,00 kuna.

8. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

9. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i dr.

10. Hodočašće Poljska, program kraj tiska na izlazu iz crkve, prijave u župnom uredu.

11. Tradicionalna akcija darivanja krvi u ponedjeljak 4. ožujka u Samostanu sv. Klare, dvorana Ivana Pavla II. od 9.00 do 12.00 sati. DARUJ KRV, DARUJ ŽIVOT!

12. Vijeće za mlade ove godine 16. i 17. ožujka 2019. godine organizira peti planinarski križni put na Mljetu. Prijave do ponedjeljka 11. ožujka na linku: www.mladi-dbk.com/prijava

13. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

13. ŽUPNE OBAVIJESTI

VII. nedjelja kroz godinu

Dne 24. veljače 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Nakon večernjih svetih misa ponedjeljkom je Biblijski sat, a srijedom Kateheza za odrasle (tema: Eutanazija).

2. U ponedjeljak 25. veljače nakon večernje svete mise je sastanak Župnog Caritasa.

3. U srijedu 27. veljače ju kumulativna sveta misa u 18.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

4. U srijedu 27. veljače u 20 sati je susret mladih. U organizaciji mladih iz naše Župe od ove srijede ćemo imat susrete za mlade u prostorijama ispod crkve te nakon toga druženje u prostorijama kafića i to će se održavati zadnje srijede u mjesecu.

5. U petak 1. ožujka je prvi petak. Pobožnost Padru Piju počinje u 17.30 sati. Mogućnost za svetu ispovijed pola sata prije svete mise.

6. U petak 1. ožujka nakon večernje svete mise imamo susret obitelji pod nazivom: Obiteljska zajednica. Pozivamo sve naše obitelji na ovaj prvi susret uz zanimljivo predavanje.

7. Proljeće na Mihajlu. Pozivamo očeve i majke s djecom na druženje svake nedjelje u ožujku od 12.00 do 16.00 sati na igralištu sv. Mihajla uz bogati program rekreacijske zabave naših animatora za djecu i roditelje.

8. Kupili smo 10 bolesničkih kreveta s madracima u iznosu od 35.000,00 kn i svoj prilog možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je skupljeno 6.825,00 kuna.

9. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

10. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

11. Hodočašće Poljska, program kraj tiska na izlazu iz crkve, prijave u župnom uredu.

12. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

13. Ženidbeni navještaj:

- Mato Kocelj (sin Miha Kocelj i +Jelene r. Đaković) r. u Dubrovniku 1993. i Andrea Štrbe (kći Mata Štrbe i Sandre r. Gudelj) r. u Dubrovniku 1993.

 

11. ŽUPNE OBAVIJESTI

V. nedjelja kroz godinu

Dne 10. veljače 2019. godine

Svete mise u župnoj crkvi su u 8.00, 11.30 i 18.00 sati.

Svete mise na Gorici suu 9.00 sati i 11.00 sati.

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

VAŽNO: PROSLAVA DANA BRAKA I OBITELJI NAŠEGA DEKANATA U NAŠOJ ŽUPI.

Program počinje u 17.30 sati u crkvi. Svetu misu u 18.00 sati predvodi biskup mons. Mate Uzinić. Sve vas od srca pozivamo i radujemo se vašem dolasku.

1. Sutra, 11. veljače ponovno započinje vjeronauk za katekumene ponedjeljkom i srijedom u 18.00 sati.

2. U ponedjeljak, 11. veljače je blagdan Gospe Lurdske – Svjetski dan bolesnika. Svete mise su u 7.00 i 18.00 sati. Poslije večernje svete mise je procesija sa svijećama.

3. U srijedu, 13. veljače je kumulativna sveta misa u 18.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije mise u sakristiji.

4. U petak, 15. veljače započinje zaručnički tečaj u zastoralnom centru na Boninovu u 20.00 sati. Za tečaj se nije potrebno prethodno prijavljivati. Idući tečaj je u svibnju.

5. Vjeronauk za prvopričesnike počinje u subotu, 16. veljače 2019. po redovitom rasporedu.

6. Kupili smo 10 bolesničkih kreveta s madracima u iznosu od 35.000,00 kn i svoj prilog možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je skupljeno 3.335,00 kuna.

7. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

8. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

HODOČAŠĆA

9. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve. Još je malo mjesta ostalo.

10. Hodočašće Barcelona(okolica) - Montserrat – Saragosa od 3. do 7. ožujka. Prijave do sutra 11. veljače. Prijave i program u župnom uredu.

11. Crkva sv. Ignacija organizira i poziva na proslavu blagdana Gospe Lurdske, 11. veljače sa svečanom sv. misom u 18.00 sati koju predvodi biskup mons. Mate Uzinić. Nakon mise procesija s Gospinim kipom i svijećama.

Trodnevna priprava: 8., 9. i 10. veljače - krunica u 17.30 i sv. misa u 18.00 sati.

12. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

13. Ženidbeni navještaj:

- Bruno Butorac (sin Roberta i Noemi r. Tolj) r. 1987. u Dubrovniku i Ana Tomašević (kći Mira i Anite Kolobarić) r. 1989. u Dubrovniku.

 

10. ŽUPNE OBAVIJESTI

IV. nedjelja kroz godinu

Dne 3. veljače 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Proslava Dana braka i obitelji našega Dekanata bit će u srijedu 13. veljače 2019. godine. Svetu misu u 18.00 sati predvodi biskup mons. Mate Uzinić.

2. Završetak Feste sv. Vlaha, zaštitnika biskupije i grada Dubrovnika je u nedjelju 10. veljače na Gorici sv. Vlaha i svete mise su u 9.00 i 11.00 sati. (U župnoj crkvi su u 8.00, 11.30 i 18.00 sati.)

3. Kupili smo 10 bolesničkih kreveta s madracima u iznosu od 35.000,00 kn i svoj prilog možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve. Do sada je skupljeno 2.465,00 kuna.

4. Vjeronauk za prvopričesnike počinje 16. veljače 2019. po redovitom rasporedu.

5. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

6. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

7. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve. Još je malo mjesta ostalo.

8. Hodočašće Barcelona(okolica) - Montserrat – Saragosa od 3. do 7. ožujka.           

9. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

9. ŽUPNE OBAVIJESTI

III. nedjelja kroz godinu

Dne 27. siječnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Ovog tjedna je počeo vjeronauk za krizmanike I. godine u 19.30 sati:

Srijeda 23. siječnja skupine č.s. Katarina Mihić i vjeroučiteljica Ane Zupčić.

Ponedjeljak 28. siječnja skupina - vjeroučitelj Šime Zupčić.

Utorak 29. siječnja skupina – Marina Serdarević.

2. U ponedjeljak, 28. siječnja je sastanak ŽPV-a u 18.30 sati i sastanak ŽEV-a u 19.00 sati.

3. U petak 1. veljače je Prvi petak, Pobožnost Padru Piju u 17.30 sati. Mogućnost za svetu Ispovijed pola sata prije svete mise.

4. U nedjelju 3. veljače u župnoj crkvi neće biti svetih misa u 10.00 i 11.30 sati.

5. Proslava Feste sv. Vlaha, zaštitnika biskupije i grada Dubrovnika slavimo u nedjelju 3. veljače. Središnje euharistijsko slavlje predvodit će mons. Petar Palić, biskup hvarski ispred katedrale u 10.00 sati.

6.Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

7. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

8. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

9. Kupili smo 10 bolesničkih kreveta s madracima u iznosu od 35.000,00 kn i svoj prilog možete dati u Župnom uredu ili ubaciti u posebnu kutiju na izlazu crkve.

10. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

11. U pripravi na proslavu Fest sv. Vlaha, Vijeće za kulturu i znanost, organizira kulturni program Ususret sv. Vlahu, koji će se održavati u dvorani Ivana Pavla II.

četvrtak 31. siječnja u 19.30 sati predstavljanje zbornika radova „Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku“. Predstavljači: akademik Emilio Marin, akademik Radoslav Tomić, dr. sc. Katarina Horvat-Levaj i dr. sc. Ivanka Jemo.

 

8. ŽUPNE OBAVIJESTI

II. nedjelja kroz godinu

Dne 20. siječnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Od ovog tjedna započinje vjeronauk za krizmanike I. godine u 19.30 sati:

-         Srijeda 23. siječnja skupine č.s. Katarina Mihić i vjeroučiteljica Ane Zupčić.

-         Ponedjeljak 28. siječnja skupina - vjeroučitelj Šime Zupčić.

-         Utorak 29. siječnja skupina – Marina Serdarević.

2. U utorak, 22. siječnja je Zavjetni dan sv. Ivanu Pavlu II.; pobožnost počinje u 17.00 sati. Članice Schonstattskog pokreta donose sliku hodočasničke Gospe.

3. U srijedu, 23. siječnja je kumulativna sveta misa u 18.00 sati. Svoje nakane možete upisati u sakristiji pola sata prije mise.

4. U petak 25. siječnja u 18.00 sati je susret u vjeri i molitvenoj meditaciji za roditelje prvopričesnika i krizmanika I. i II. godine.

5.Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

6. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

7. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

8. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

9. U pripravi na proslavu Fest sv. Vlaha, Vijeće za kulturu i znanost, organizira kulturni program Ususret sv. Vlahu, koji će se održavati u dvorani Ivana Pavla II.

- četvrtak 24. siječnja u 19.30 sati projekcija dokumentarnog filma autora Tonka Jovića „Crkva svetoga Vlaha, Dubrovnik“

- petak 25. siječnja u 19.30 sati stručno-znanstveni skup udruge Kršćanski društveni krugovi po d nazivom „Država – Upitna stvarnost“. Sudionici doc. dr. sc. Marijo Bara, mr. sc. Božidar Petrač, Branko Tinodi, dipl. iur.

 

7. ŽUPNE OBAVIJESTI

KRŠTENJE ISUSOVO

Dne 13. siječnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Radnim danom i subotom je jutarnja sveta misa u 7.00 i večernja u 18.00 sati.

2. U četvrtak 17. siječnja u 20.30 sati je klanjanje za krizmanike I. i II. godine.

Krizmanici I. godine će nakon klanjanja biti obaviješteni o početku vjeronauka.

Susret u vjeri i molitvenoj meditaciji za roditelje, krizmanike i prvopričesnike je zadnji petak u mjesecu, 25. siječnja u 18.00 sati.

3. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

4. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

5. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

6. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

7. U pripravi na proslavu Feste sv. Vlaha, Vijeće za kulturu i znanost, organizira kulturni program Ususret sv. Vlahu, koji će se održavati u dvorani Ivana Pavla II. U četvrtak 17. siječnja u 19.30 sati je predavanje na temu „Papa Pavao VI. i Hrvati“, predavač don Stanko Lasić.

8. Ženidbeni navještaj:

- Renato Smoljko (sin Zorana Smoljko i Anite r. Milić) r. 1987. u Dubrovniku i Ivana Burić (kći Iva Burić i Daniele r. Beus) r. 1996. u Dubrovniku.

 

6. ŽUPNE OBAVIJESTI

II. NEDJELJA PO BOŽIĆU

Dne 6. siječnja 2019. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Završio je redovni blagoslov obitelji. Hvala svima koji su nas primili i dali svoj dar.

2.U nedjelju, 6. siječnja je blagdan Bogojavljenja – Tri Kralja. Svete mise su u 8.00,10.00, 11.30 i 18.00 sati.

3. Naknadni blagoslov za obitelji koje su se prijavile počinje 6. siječnja.

4. Od ponedjeljka 7. siječnja radnim danom i subotom je jutarnja sveta misa u 7.00 i večernja u 18.00 sati.

5. U srijedu 9. siječnja je kumulativna sveta misa u 18.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

6. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

7. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

8.SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

9. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

5. ŽUPNE OBAVIJESTI

SVETA OBITELJ

Dne 30. prosinca 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1.Blagoslov obitelji odvija se prema predviđenom rasporedu. Dok traje blagoslov obitelji radnim danom je samo jedna sveta misa i to u 8.00 sati. Naknadni blagoslov će biti kad završi redovni, 6. siječnja.

2. U ponedjeljak, 31. prosinca je Stara godina: Svete mise su u: 8.00 i 18.00 sati. Pod večernjom svetom Misom je Zahvalnica.Ove godine imamo više razloga za zahvaliti Bogu, počevši od pohoda moći sv. Antuna i duhovne obnove koju je predvodio fra Ivo Pavić.

3. U utorak, 1. siječnja je Svetkovina Marije Bogorodice – Dan mira – Nova Godina. Svete mise su u 8.00, 10.00 i 18.00 sati.

4. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

5. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

6. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

7. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

8. Ženidbeni navještaj: Mihael Grljević (sin Joza i Višnje r. Tapalović) r. 1994. u Dubrovniku i Mateja Šušak (kći Matana Šušak i Marije r. Marić) r. 1989. u Mostaru.

 

4. ŽUPNE OBAVIJESTI

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Dne 23. prosinca 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. U ponedjeljak 24. prosinca je BADNJI DAN. Svete mise su u: 6.00, 20.00 – dječja polnoćka uz prigodni program i 24.00 sata – polnoćka uz izravni prijenos na DU TV.

2. U utorak 25. prosinca je BOŽIĆ – ROĐENJE ISUSA KRISTA. Svete mise su kao nedjeljom u 8.00, 10.00 i 11.30 i 18.00 sati.

3. U srijedu 26. prosinca je blagdan Sv. Stjepana Prvomučenika. Svete mise su u 8.00, 10.00 i 18.00 sati. Sveta misa u 18.00 sati je kumulativna, te svoje nakane možete upisati pola sata prije mise u sakristiji.

4. U srijedu 26. prosinca je upis svetih misa za siječanj, veljaču i ožujak od 16.00 do 17.30 sati u prostorijama ispod nove crkve.

5. U srijedu 26. prosinca započinje redoviti blagoslov obitelji. Dok traje blagoslov samo je jedna sveta misa u 8.00 sati. Pogledajte raspored blagoslova obitelji.

6. U petak 28. prosinca je humanitarni božićni koncert klapa s početkom u 19.00 sati. Tko želi može dati svoj prilog na posebni žiro račun pri OTP banci: HR5824070001500318088.

7. Na nedjelju Caritasa 16. prosinca 2018. godine vjernice/i su uz ponudu kolača prikupili za Caritas naše Župe 4.467,00 kuna i za dvije zajednice cenacola prikupili blizu 5. 000, 00 kn. Svima od srca zahvaljujemo.

8. Pozivamo vas da i dalje podržavate župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

9. Hvala svim darovateljima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  

10. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

11. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

12. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

3. ŽUPNE OBAVIJESTI

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Dne 16. prosinca 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Započele su zornice svakim radnim danom sveta misa u 6:00. Nakon svete mise zornice pozivamo vas na kavu i čaj u prostorije našega kluba. Molimo pripazite na parking!

2. Danas na nedjelju Caritasa molimo vas podržite naše humanitarne akcije i ujedno unaprijed zahvaljujemo. (Uz nedjelju Caritasa Učenici OŠ „Lapad“ od I. do IV. razreda skupili su 1.040,00 kuna. Velika im hvala!).

3. Božićna ispovijed svaki dan prije zornice i prije večernje svete mise. U petak 21. i subotu 22. prosinca sveta ispovijed u 16.00 sati.

4. U subotu 22. prosinca u 8.00 sati je susret za krizmanike II. godine za one koji nisu sudjelovali na duhovnoj obnovi 15. prosinca.

5. U subotu 22. prosinca je pobožnost svetog Ivana Pavla II u 17.00 sati.

6. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

7. Hvala svim darovateljima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.   8. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

9. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). U programu je došlo do određenih izmjena. Novi program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

10. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

11. Advent ili Došašće svima nama je poziv na molitvu i budno iščekivanje drugog dolaska Isusa Krista. I ovog Adventa naša Župa organizira prikupljanje trajnih namirnica i u trgovini Pemo nasuprot crkve gdje svoj dar možete ostaviti u košarici.

12. Dubrovačka biskupija uz svećenike, redovnike, redovnice, suradnike i vjernike, poziva predstavnike vjerskog, kulturnog, akademskog i političkog života i sve ljude dobre volje da dodđu na prigodno druženje u povodu Božića i božićnih blagdana u utorak 18. prosinca u 12.00 sati u klausturu nekadašnjeg samostana sv. Klare u Gradu. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, okupit ćemo se u dvorani Ivana Pavla II. Neka nam ovo druženje bude prilika da svojom blizinom jedni drugima budemo svjedoci božićne radosti.

2. ŽUPNE OBAVIJESTI

II. nedjelja došašća

Dne 9. prosinca 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. Započele su zornice svakim radnim danom sveta misa u 6:00. Nakon svete mise zornice pozivamo vas na kavu i čaj u prostorije našega kluba. Molimo pripazite na parking!

2. Susret članova Župnog Caritasa u ponedjeljak nakon večernje svete mise.

3. U nedjelju, 9. prosinca održate će se adventski koncert naših župnih zborova u crkvi Male braće s početkom u 20.00 sati.

4. U srijedu, 12. prosinca je kumulativna sveta misa u 18.00 sati. Svoje misne nakane možete upisati pola sata prije svete mise.

5. Uključite se u humanitarnu akciju „Podijelimo radost Božića“ na Pilama, u subotu 15. prosinca 9-16 sati i u nedjelju 16. prosinca 9-13 sati gdje će se prikupljati pomoć u vidu hrane i higijenskih potrepština za pojedince i obitelji u mjestima sinjske i imotske krajine.

6. Na III. nedjelju Došašća 16. prosinca u cijeloj Hrvatskoj slavimo NEDJELJU CARITASA. Milostinja koja se prikuplja ide za potrebe biskupijskog Caritasa. Zahvaljujemo na svakom vašem daru.

7. Za potrebe našeg Župnog Caritasa na Nedjelju Caritasa ponudit ćemo suhe kolače nakon svetih misa i sva sredstva bit će za siromašne naše Župe. Pozivamo sve one koji žele i mogu da ispeku i donesu suhe kolače u petak i subotu 14. i 15. prosinca ispod nove crkve od 17.00 sati.

8. Prijavite svoje starije i nemoćne za Božićnu ispovijed. Obilazak starih i nemoćnih župljana po obiteljima za ispovijed i pričest biti će od 10. prosinca, prije i poslije podne u dogovoru sa svećenikom.

9. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

10. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

11. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

12. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

13. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

14. U subotu, 15. prosinca je adventska duhovna obnova za mlade u franjevačkom samostanu Male braće s početkom u 14.00 sati, a vodit će je don Hrvoje Katušić, generalni vikar Dubrovačke biskupije. Molimo krizmanike I. i II. godine da sudjeluju na duhovnoj obnovi koja će se računati kao priprava za krizmu uz potvrdu pečata.

15. Advent ili Došašće svima nama je poziv na molitvu i budno iščekivanje drugog dolaska Isusa Krista. I ovog Adventa naša Župa organizira prikupljanje trajnih namirnica i u trgovini Pemo nasuprot crkve gdje svoj dar možete ostaviti u košarici.

16. Tradicionalni koncert duhovne glazbe Alana Hržice i banda u petak, 14. prosinca 2018. godine s početkom u 20:00 na Stradunu. Koncert će imati humanitarnu dimenziju prikupljanja sredstava za tri obitelji našeg Grada.

 

1. ŽUPNE OBAVIJESTI

I. nedjelja došašća

Dne 2. prosinca 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. U ponedjeljak 3. prosinca i srijedu 5. prosinca neće biti Biblijskog sata i Kateheze za odrasle nakon večernjih svetih misa.

2. Danas nakon svetih misa, naši mladi prodavat će adventske vijence na izlazu iz crkve koje su izradili skupa sa časnom Katarinom. Novac od prodaje skuplja se za župni Caritas.

3. Od 3. do 24. prosinca počinju zornice svakog radnog dana i subote u 6.00 sati. Nakon zornica pozivamo na kavu i čaj u klubu. Također, molimo pripazite na parking!

4. U četvrtak 6. prosinca je sveti Nikola. Svete mise su u 6.00 i 18.00 sati. Nakon večernje mise dolazak sv. Nikole i pozivamo svu djecu da dođu.

5. U petak 7. prosinca je prvi petak i pobožnost Padre Piju u 17.30 sati. Sveta misa u 18.00 sati.

6. Prijavite svoje starije i nemoćne za Božićnu ispovijed. Obilazak starih i nemoćnih župljana po obiteljima za ispovijed i pričest bit će od 10. prosinca, prije i poslije podne u dogovoru sa svećenikom.

7. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

8. Svake nedjelje nakon svetih misa nastavak druženja u prostorijama kluba uz osvježenje.

9. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

10. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

11. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

12. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

13. Advent ili Došašće svima nama je poziv na molitvu i budno iščekivanje drugog dolaska Isusa Krista. I ovog Adventa naša Župa organizira prikupljanje trajnih namirnica i u trgovini Pemo nasuprot crkve gdje svoj dar možete ostaviti u košarici.

14. U srijedu 5. prosinca u Male braće održat će se koncert uoči blagdana sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja s početkom u 20.00 sati. Ulaz besplatan

15. U srijedu 5. prosinca u Samostanu Službenica milosrđa na Pilama s početkom u 20.00 sati održat će se molitveno bdijenje za mlade pod nazivom „Connected“.

16. U subotu 8. prosinca Samostan Male braće u Gradu poziva na proslavu Bezgrešnog začeća Blažena Djevice Marije. Svete mise su u 7.00, 9.30, i 11.00 sati. Svečanu svetu misu u 19.00 sati predvodi fra Bojan Rizvan, OFM, župnik Župe Srca Isusova iz Zadra. Detaljnije na oglasnoj ploči.

17. U franjevačkom samostanu Male braće u subotu 15. prosinca u 14.00 sati bit će duhovna obnova za mlade u Došašću koju će voditi don Hrvoje Katušić. Pozivamo zainteresirane da se prijave najkasnije do 10. prosinca.

 

53. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXXIV. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 25. studenoga 2018. godine

1. Ponedjeljkom je Biblijski sat, a srijedom su Kateheze za odrasle nakon večernjih svetih misa.

2. U ponedjeljak 26. studenog je nakon večernje svete mise sastanak članova Župnog Caritasa.

3. U srijedu 28. studenog je kumulativna sveta misa u 18.00 sati. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise.

4. U četvrtak 29. studenog ćemo obilježiti 2. Svjetski dan siromaha i pozivamo vas na večernju svetu misu u 18.00 sati koju će predvoditi biskup mons. Mate Uzinić.

5. U petak 30. studenog u 18.00 sati je susret u vjeri i molitvenoj meditaciji za roditelje krizmanika prve i druge godine.

6. U subotu, 1. prosinca naša Župa sudjeluje u Službi riječi uz paljenje prve svijeće na adventskom vijencu u našem Gradu. Program će započeti u 19.30 sati na prostoru između Kneževa dvora i Katedrale. Po završetku molitvenog dijela, uslijedit će bratsko druženje uz prikle i čaj.

7. U subotu 1. prosinca u župnoj crkvi neće biti večernje svete mise.

8. Do 26. studenog je prijava za novu školu animatora. Prijave u župnom uredu.

9. Na 2. Svjetskom danu siromašnih u našoj Župi na svetim misama je prikupljeno 9.460,00 kuna, a za stradale u Indoneziji je prikupljeno 3.728,00 kuna. Svima od srca zahvaljujemo.

10. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

11. Svake nedjelje nakon svetih misa nastavak druženja u prostorijama kluba uz osvježenje.

12. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

13. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

14. SVETA ZEMLJA, 19. 03. – 26. 03. 2019. (fra Ivo Pavić, duhovna pratnja). Program hodočašća se nalazi na izlazu crkve.

15. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

16. Nakon trodnevne duhovne priprave, u nedjelju 25. studenog na dan preminuća sluge Božjega fra Ante Tomičića u svetištu Gospe od Milosrđa u 17.30 sati pobožnosti i u 18.00 sati koncelebrirana sveta misa, koju predvodi don Marin Lučić, rektor Sjemeništa u Dubrovniku.

17. U petak 30. studenog Župa sv. Andrije u Dubrovniku slavi blagdan svoga zaštitnika. Svete mise su u 7.00, 10.30 i 18.00 sati. Proslavi prethodi trodnevlje 27., 28. i 29. studenog od 17.30 molitva krunice i nakon toga sveta misa u 18.00 sati.

18. U subotu 1. prosinca u Župi sv. Nikole u Čilipima s početkom u 10 sati je program za mlade „Prava ljubav čeka“. Predavanje o teologiji tijela i predbračnoj čistoći.

19. Ženidbeni navještaj:

- Mario Raič (sin Ivana i Marije r. Krešić) r. 1984. u Dubrovniku i Jelena Ivanišević (kći Nikole i Maje r. Soko) r. 1988. u Dubrovniku.

 

 

49. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXX. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 28. listopada 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:


1. Ponedjeljkom je Biblijski sat, a srijedom su Kateheze za odrasle nakon večernjih svetih misa.

2. Za potrebe Misija naša Župa je prikupila kroz razne akcije rekordnih 24.600,00 kuna. Veliko HVALA svima koji su bili u mogućnosti podržati misijsku djelatnost Crkve.

3. U ponedjeljak, 29. listopada u 19 sati bit će sjednica za osnivanje Župnog Caritasa na koju pozivamo sve zanteresirane da nam se pridruže i dadnu svoj doprinos u realizaciji projekata koji nas očekuju.

 4. U ponedjeljak, 29. listopada u 19.30 sati je sastanak ŽPV i ŽEV u prostorijama ispod nove crkve. 

5. U četvrtak, 1. studenog na svetkovinu Svih Svetih sv. mise su u 8.00, 10.00 (molitva odriješenja) i 18.00 sati. 

6. U petak 2. studenog Dušni dan  svete mise su u 7.00 i 18.00 sati. 

7. U petak, 2. studenog je i PRVI PETAK u mjesecu. Pobožnost padru Piju u 17.00 sati. Sveta ispovijed prije svetih misa.

8. Na gradskom groblju Boninovo euharistijsko slavlje na svetkovinu Svih Svetih počinje u 15.30 sati ispred kapele sv. Križa. Na Dušni dan također u 15.30 sati. U slučaju lošeg vremena, svete mise bit će u župnoj crkvi sv. Petra na Boninovu.

9. Hodočašće Janjevo – Priština – Skopje – Ohrid - Lezhe 14. – 18. studenog. Program kraj tiska. Prijave do srijede 31. listopada 2018.

10. Hodočašće u Svetu Zemlju u terminima 6. - 13.11.2018. i 13. - 20.11.2018. Program kraj tiska. Prijave čim prije u uredu.

11. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

12. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

13. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje.

14. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

15. Nabavili smo kip sv. Mihajla za novu crkvu. Ukoliko netko želi dati svoju donaciju može to učiniti u Župnom uredu, sakristiji ili uplatom na žiro račun Župe*.  Svima se unaprijed zahvaljujemo. 

16. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

17. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

 

48. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXIX. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 21. listopada 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. U nedjelju, 21. listopada je Misijska nedjelja i sva milostinja ide za potrebe misija. Molimo svojim prilogom podržite misijsko djelovanje Crkve u Njezinom širenju Radosne vijesti svim ljudima.

3. U ponedjeljak, 22. listopada blagdan sv. Ivana Pavla II. Pobožnost i molitve za obitelj, stare i bolesne u 17.00 sati i u 18.00 sati sveta misa.

4. Nakon večernjih svetih misa: ponedjeljak - Biblijski sat; srijeda - Kateheze za odrasle.

5. U srijedu 24. listopada u 18.00 asti je kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

6. U četvrtak, 25. listopada u 20.00 sati u kinu dvorani Visia u Gradu, prikazuje se dokumentarni film o pokretu koji je utjecao na milijune ljudi, „40 dana...“ Ulaz slobodan.

7. Hodočašće Janjevo – Priština – Skopje – Ohrid - Lezhe 14. – 18. studenog. Program kraj tiska. Prijave čim prije u župnom uredu.

8. Hodočašće u Svetu Zemlju u terminima 6.-13.11.2018. i 13.-20.11.2018. Program kraj tiska. Prijave čim prije u uredu.

9. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

10. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

11. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

12. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

13. Nabavili smo kip sv. Mihajla za novu crkvu. Ukoliko netko želi dati svoju donaciju može to učiniti u Župnom uredu, sakristiji ili uplatom na žiro račun Župe*. Svima se unaprijed zahvaljujemo.

14. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

15. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

16. Ženidbeni navještaj:

-   Nikola Grgurević (sin Maria i Snježane r. Papac) r. 1990 u Dubrovniku i Silvija Dombik (kći Ivice i Kate r. Šimić)r. 1984. u Osijeku.

- Juraj Pustić (sin Vlaha i Nede r. Kuzek) r. 1986 u Dubrovniku i Monika Lolić (kći Nenada i Ružice r. Vukić) r. 1985 u Dubrovniku.

- Nikša Radičević (sin +Iva i Nede r. Bulaš) r. 1983. u Dubrovniku i Marija Čoro (kći Dragana i Ines r. Zelen) r. 1990. u Dubrovniku.

- Antonio Lujo (sin Dejana i Luce Lujo) r. 1988. u Dubrovniku i Irena Mravičić (kći Dominika i Jelene Mravičić) r. 1988. u Dubrovniku.

 

47. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 14. listopada 2018. godine

 

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

 

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Nakon večernjih svetih misa: ponedjeljak - Biblijski sat; srijeda - Kateheze za odrasle.

3. Vjeronauk za krizmanike I. godine dva puta mjesečno:

 • Ponedjeljkom u 19.30 sati, vodi Šime Zupčić
 • Utorkom u 19.30 sati, vodi Marina Serdarević
 • Srijedom u 19.30 sati, dvije skupine: jednu vodi Ana Zupčić, drugu vodi s. Katarina Milić.

4. Pripreme za katekumene: ponedjeljkom i srijedom u 18.00 sati sv. misa i nakon sv. mise kateheza.

5. Otvoren je natječaj Caritasa dubrovačke biskupije za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja za akademsku godinu 2018./19. godinu. Potrebnu dokumentaciju dostaviti u ured Caritasa dubrovačke biskupije zaključno do 5. studenog. Detaljnije informacije na oglasnoj ploči.

6. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

7. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

8. U susret Misijskoj nedjelji, u četvrtak 18. listopada od 7.30 do 18.00 sati je cijelodnevno klanjanje na Pilama kod časnih sestara. U 18.00 sati završetak klanjanja i sv. misa koju predvodi don Frano Markić, bivši misionar u Zambiji. Pozivamo sve na sudjelovanje u ovoj pobožnosti.

9. Sljedeće nedjelje, 21. listopada je Misijska nedjelja. Milostinja ide za potrebe misija i molimo vas svojim prilogom podržite misijsko djelovanje Crkve u Njezinom širenju Radosne vijesti svim ljudima.

10. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

11. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

12. Nabavili smo kip sv. Mihajla za novu crkvu. Ukoliko netko želi dati svoju donaciju može to učiniti u Župnom uredu, sakristiji ili uplatom na žiro račun Župe*. Svima se unaprijed zahvaljujemo.

13. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

14. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

15. Ženidbeni navještaj:

-   Nikša Lučić (sin Antuna i Silvane r. Crnčević) r. 1989. u Dubrovniku i Martina Karon (kći Nikše i Angeline r. Kocevski) r. 1990. u Dubrovniku.

 

46. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXVII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 07. listopada 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Nakon večernjih svetih misa održavat će se: ponedjeljkom Biblijski sat i srijedom Kateheze za odrasle.

3. Vjeronauk za krizmanike I. godine podjeljen je u četiri skupine:

 • Ponedjeljkom u 19.30 sati, vodi Šime Zupčić (samo će idući tjedan vjeronauk umjesto u ponedjeljak biti u utorak 9.10.)
 • Utorkom u 19.30 sati, vodi Marina Serdarević
 • Srijedom u 19.30 sati, dvije skupine:

-          jednu vodi Ana Zupčić,

-          drugu s. Katarina Milić.

4. Pripreme za katekumene: ponedjeljkom i srijedom u 18.00 sati sveta misa i nakon mise kateheza.

5. Otvoren je natječaj Caritasa Dubrovačke Biskupije za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja za akademsku godinu 2018./19. godine.Potrebnu dokumentaciju dostaviti u ured Caritasa Dubrovačke Biskupije zaključno do 5. studenog. Detaljnije informacije na oglasnoj ploči.

6. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

7. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

8. Iduće nedjelje, 14. listopada su Dani zahvale za plodove zemlje pod misom u 11.30 sati.

9. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

10. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

11. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

12. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

13. Ženidbeni navještaj:

 • Josip Santini (sin Anta Santini i Sanje r. Pavlović) r. 1989. u Dubrovniku i Lorena Brailo (kći Frana Brailo i Palmine r. Lulić) r. 1988. u Dubrovniku

 

45. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 30. rujna 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

 

 1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.
 1. Nakon večernjih svetih misa održavat će se: ponedjeljkom Biblijski sat i srijedom Kateheze za odrasle.
 1. U ponedjeljak, 1. listopada je prvi susret ZA SVE KRIZMANIKE u crkvi s početkom u 20:30 sati.
 1. Pozivamo sve vjernike 04. - 07. studenog 2018. godine na zahvalno hodočašće na darovanim Moćima pod geslom „Putovima sv. Antuna“ . Obilazak Padove, Arcella, Camposampiero, Poreč (Istra). Prijave u župnom uredu do 01. listopada. Plan i program putovanja imate na izlasku iz crkve.
 1. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.
 1. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.
 1. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)
 1. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.
 1. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.
 1. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.
 1. Događanja:
 • U četvrtak, 4. listopada svečana proslava blagdana sv. Franje Asiškog u crkvi Male Braće. Svete mise u 7.00 i 9.30 sati. Svečana koncelebrirana sveta misa u 19.00 sati. Proslavi prethodi trodnevnica koja tih dana započinje u 18.45 sati.
 • U nedjelju, 7. listopada proslava blagdana Gospe od Ružarija u Dominikanskom samostanu u Dubrovniku. Svete mise su u 8.30, 11.00 i 19.00 sati.
 1. Ženidbeni navještaj:
 • Dubravko Bajurin (sin Antuna Bajurin i Marije r. Kraljević) r. 1979. u Dubrovniku i Anita Brajković (kći Zdravka Brajković i Janje r. Martinović) r. 1983. u Lautu.
 • Dario Benić (sin Tadije Benić i Ane r. Cvitkušić) r. 1988. u Odžaku i Helena Lakić (kći Helenka Lakić i Katarine r. Marić) r. 1988. u Dubrovniku.
 • Dubravko Bojanić (sin Bojana Bojanić i Dubravke r. Slade) r. 1987. u Dubrovniku i Katarina Musladin (kći Mara Musladin i Mirele r. Žitko) r. 1994. u Dubrovniku.
 • Mateo Dobrić (sin Đura Dobrić i Mare r. Bašić) r. 1991. u Dubrovniku i Vesna Komnenić (kći Boška Komnenić i Marine r. Nodilo) r. 1989. u Dubrovniku.

 

44. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXV. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 23. rujna 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

VAŽNO: Od 24. rujna večernje svete mise radnim danom i nedjeljom u 18.00 sati.

1. Prijava za upis prve godinu priprave za sakramenat sv. potvrde traje do 23. rujna 2018. godine. Prijavnice se mogu uzeti na izlazu crkve s lijeve i desne strane. Roditeljski sastanak s krizmanicima I. godine je u nedjelju 23. rujna 2018. iza večernje svete mise u 19 sati.

2. U ponedjeljak, 24. rujna u 18.30 sati je sastanak članova ŽPV i ŽEV i svih koji žele volontirati. Sastanak će se održati u prostorijama ispod nove crkve.

3. Upis svetih misa za listopad, studeni i prosinac je u utorak, 25. rujna od 16.00 do 17.00 sati u prostorijama ispod nove crkve.

4. U srijedu, 26. rujna započinje trodnevnica sv. Mihajlu. Trodnevnicu predvodi fra Ivo Pavić: pobožnost u 17.00 sati i sveta misa u 18.00 sati. Toga dana je ujedno i kumulativna sveta misa, te svoje nakane možete upisati pola sata prije mise u sakristiji.

5. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

6. U subotu, 29. rujna je Festa sv. Mihajla. Svete mise su u 8.00, 10.00 i 18.00 sati.

7. Radno vrijeme ureda: ponedjeljak i srijeda 12-18 sati, utorak, četvrtak i petak 8-14 sati.

8. Akcija „40 dana za život“ održat će se u našem gradu od 26. rujna do 4. studenog ispred Opće bolnice Dubrovnik od 16.00 do 18.00 sati.

9. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

10. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

11. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

12. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, VERITAS-ov Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

13. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

 

43. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 16. rujna 2018. godine

 

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak i srijeda 12-18 sati, utorak, četvrtak i petak 8-14 sati.

3. Prijava za upis prve godinu priprave za sakramenat sv. potvrde traje do 23. rujna 2018. godine. Prijavnice za sv. potvrdu se mogu uzeti na izlazu crkve s lijeve i desne strane. Roditeljski sastanak s krizmanicima I. godine je u nedjelju 23. rujna 2018. iza večernje svete mise u 19 sati.

4. U nedjelju, 16. rujna 

- pod svetom misom u 11.30 sati bit će zaziv Duha Svetoga i blagoslov prvaša i njihovih školskih torbi.

- nakon svete mise u 11.30 sati bit će roditeljski sastanak prvopričesnika,

- nakon večernje svete mise u 19 sati roditeljski sastanak krizmanika II. godine.

5. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

6. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

7. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

8. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

9. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

10. Pozivamo sve učenike/ce osmih razreda i sve srednjoškolce na jedinstveni koncert najmlađeg lapadskog benda DAPAL – a prigodom početka nove školske godine. Koncert će se održati u petak, 21. rujna 2018. s početkom u 20:30 na sportskim terenima Župe sv. Mihajla. Ulaz : SLOBODAN. Očekujemo vas u velikom broju.

11. Ženidbeni navještaji:

 • Stanko Manojlović i Marylin Consuelo Hines Lezcano, br. 74
 • Augustin Kaminski i Tea Franušić
 • Daniel Krmek i Nikolina Obradović
 • Vlaho Čagalj i Karla Plastić, br. 85

 

 

42. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 9. rujna 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE : Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak i srijeda 12-18 sati, utorak, četvrtak i petak 8-14 sati.

3. Prijava za upis prve godinu priprave za sakramenat sv. potvrde traje do 23. rujna 2018. godine. Prijavnice za sv. potvrdu se mogu uzeti na izlazu crkve s lijeve i desne strane. Roditeljski sastanak s krizmanicima I. godine je u nedjelju 23. rujna 2018. iza večernje svete mise u 19 sati.

4. Sastanak ŽEV i ŽPV je u ponedjeljak, 10. rujna u 18.00 sati u prostorijama ispod nove crkve.

5. U srijedu, 12. rujna u 19.00 sati je kumulativna sveta misa. Svoje nakane možete upisati pola sata prije svete mise u sakristiji.

6. U nedjelju, 16. rujna 

- pod svetom misom u 11.30 sati bit će zaziv Duha Svetoga i blagoslov prvaša i njihovih školskih torbi.

- nakon svete mise u 11.30 sati bit će roditeljski sastanak prvopričesnika,

- nakon večernje svete mise u 19 sati roditeljski sastanak krizmanika II. godine.

7. Pozivamo vas da podržite župni Caritas akcijom „Kuna nedjeljom za Caritas“.

8. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

9. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

10. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

11. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

12. Ženidbeni navještaj: 

• Pero Kojan(sin Antuna i Pave r. Božović) r. 1980. u Dubrovniku i Petra Marija Teodora Burić (kći Iva i Daniele Marije Katice r. Beus) r. 1990. u Dubrovniku.

• Carević Josip (sin Mira i Diane r. Ujdur) r. 1990. u Zagrebu i Ana-Marija Jelčić (kći Jurice i Verice r. Skeljaj) r. 1990. u Dubrovniku.

 

41. ŽUPNE OBAVIJESTI

XXII. NEDJELJA KROZ GODINU

Dne 02. rujna 2018. godine

Zbivanja kroz ovaj tjedan:

Od nedjelje 2. rujna, svete mise nedjeljom 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.

1. POST, MOLITVA I KLANJANJE  - Papa Franjo u pismu Božjem narodu, zbog spolnog zlostavljanja, zlouporabe moći i zlostavljanja savjesti koja je počinio značajan broj svećenika i Bogu posvećenih osoba, nas poziva: Svi su kršteni pozvani uključiti se u tu crkvenu i društvenu preobrazbu koja nam je toliko potrebna. Obraćenje je nemoguće bez aktivnog sudjelovanja svih pripadnika Božjega naroda“. Stoga, pozivamo sve naše vjernike na post, molitvu i klanjanje svakog četvrtka u našoj župi za posvećenje svecćnika, redovnika, redovnica i cijelog Božjeg naroda. Iskažimo zajedništvo i snagu vjere odazivajući se na post, molitvu i klanjanje.

2. Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak i srijeda 12-18 sati, i utorak, četvrtak i petak 8-14 sati.

3. Prijava za upis prve godinu priprave za sakramenat sv. potvrde traje do 23. rujna 2018. godine. Prijavnice za sv. potvrdu se mogu uzeti na izlazu crkve s lijeve i desne strane.

4. Sjednica Uprave Bratstva sv. Mihajla je u ponedjeljak 3. rujna u 17.30 sati. Sjednica članova Bratstva sv. Mihajla je 3. rujna u 18.00 sati. Sveta misa za pokojne članove Bratstva sv. Mihajla je 3. rujna u 19.00 sati.

5. PRVI PETAK – 7. rujna pobožnost padru Piju s početkom u 18.30 sati i mogućnost za svetu ispovijed.

6. U subotu, 8. rujna je blagdan Male Gospe u crkvi Gospe od Milosrđa. Svete mise su u 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati te svečana sveta misa u 19 sati koju predvodi dr.Ratko Perić, mostarsko – duvanjski biskup. Proslavi prethodi devetnica od 30. kolovoza do 7. rujna koju pod svetom misom u 19 sati predvode fra Miljenko Vrebac i fra Mijo Šarčević.

Na Malu Gospu 8. rujna nema večernje svete mise u župnoj crkvi sv. Mihajla.

7. Pozivamo vas svake nedjelje nakon svetih misa na nastavak druženja u prostorijama kluba na osvježenje uz simbolične "cijene" (kava, sok, sladoled...)

8. Hvala svima koji su kroz prošli tjedan dali svoj financijski doprinos za izmjenu otvora na novoj crkvi, kojim ćemo riješiti vlagu i prokišnjavanje crkve. Svoj doprinos možete dati u župnom uredu ili uplatiti na žiro račun Župe*.  Svim darovateljima hvala.

9. Preporučamo Katolički tisak: Glas Koncila, Živo Vrelo, Glasnik Bl. Alojzija Stepinca, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Tebi Majko, Naša ognjišta, Svjetlo Riječi, Narod, Molitvenik Župe sv. Mihajla i drugo.

10. NAPOMENA: Mnogima je poznata praksa na sprovodima, više na našim selima nego u Gradu, da se umjesto vijenaca daje novčani priloga za potrebe župe. Popis darivatelja, će se dostaviti obitelji pokojnika kao što je običaj uz zahvalnost u ime Župe sv. Mihajla. Prilozi se mogu donijeti u župni ured ili izravnom uplatom na žiro račun Župe*.

11. Ženidbeni navještaj: Srđan Bičić(sin Krešimira i Zumrete r. Gilberović) r. 1984. u Dubrovniku i Marica Kalinić (kći Iva i Pauline r. Miloslavić) r. 1995. u Dubrovniku.

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom i blagdanom su u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07:00 i 19.00 sati.

 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 01.06. do 31.08.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik, tel. 435-290

  Nedjeljom: 8.00 sati. Od 01.06. do 30.09. radnim danom nema mise.

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik

  Prvi ponedjeljak u mjesecu pobožnost i sv. Misa za radno osoblje Bolnice u 15:30 sati kao i prigoda za sv. Ispovijed.
  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

 

 DJELATNO VRIJEME UREDA:

Ponedjeljak: 12.00 – 18.00 sati

            Utorak: 08.00 - 14.00 sati

Srijeda: 12.00 – 18.00 sati

            Četvrtak: 08.00 - 14.00 sati

Petak: 8.00 – 14.00 sati

 

Župni ured ne radi sa strankama

subotom, nedjeljom i zapovijedanim blagdanima.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

020/432 027

 

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

            Tajnica 098/935-4920