• 1
 • 2
 • 3

dnaslovHodočašćem vjernika najveće župe u Dubrovačkoj biskupiji - župe sv. Mihajla na Lapadu, koncelebriranim euharistijskim slavljem s izvrsnom propovijedi don Tomislava Čubelić, župnika katedrale sv. Dujma u Splitu i veličanstvenim koncertom Prvostolnog pjevačkog zbora sv. Dujma iz Splita pod ravnanjem mo. Šime Marovića započela je u subotu, 5. listopada devetnica Blaženoj Djevici Mariji ususret proslavi 300. obljetnice dubrovačke barokne katedrale, treće katedrale podignute na istom mjestu.
U propovijedi župnik Čubelić je govorio o čovjeku vjere Dubrovnika i dubrovačkog područja koji je u katedralu ugradio svoju ljubav, čovještvo i vjeru te gotovo tisuću godina nije izgubio kontinuitet svoje vjere.
U svijetlu razgovora o Bogu koji ljudima čini velike stvari o čemu je Mariji svjedočila Elizabeta, propovjednik je rekao: "Ako ikakav zadatak za čovjeka vjere u ovom Gradu ima onda bi to bio zadatak da on svoju vjeru u silaznoj putanji svoga života i svoje iskustvo Boga prenese na one koji su njegov korijen, na svoje mlade i djecu. Potrebno je da im netko posvjedoči da Bog jest na djelu, da je čovjek vjere u ovom Gradu tisućljećima živio od vjere u Boga, da je u puno patnje i boli znao i vjerovao da je Bog tu." Propitujući je li suvremeni roditelj kršćanin priča iskustva svoje vjere mladima, kazao je da su danas neka druga vremena. "Prošlost nam je blistava, sadašnjost teška, budućnost upitna," istaknuo je te postavio pitanje može li čovjek ovoga Grada ponovo pronaći mjesto živome Bogu, da mu bude nit vodilja, da prema njemu orijentira svoj život i vrijeme. Ništa tako tiho ne isklizne iz života kao vjera. "Neka nam ova devetnica i ovaj blagdan 300. godišnjice ponovo dozovu u svijest da su ovaj grad i njegovi ljudi imali u Bogu čvrst oslonac u najtežim trenucima svoga života," a to nam je potrebno i danas.

Nakon mise Prvostolni pjevački zbor sv. Dujma iz Splita pod ravnanjem mo. don Šime Marovića održao je koncert na kojem su izveli djela T. Cecchinija, I. Lukačića, B. Pellizzarija, G. Crocea, A. Vivaldija, J. Bajamontija, K. Odaka, A. Klobučar i Š. Marovića. Solisti su bili Marija Bubić-Jaman, sporan, Mario Cikojević, tenor i Josip Alajbeg, bariton, dok je za orguljama bila mo. s. Mirta Škopljanac Mačina. Dugotrajnim pljeskom nazočni su izrazili svoje oduševljenje njihovim nastupom, a katedralni župnik dr. don Stanko Lasić zahvalio im je na dolasku.
Angelina Tadić

 

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676