• 1
 • 2
 • 3

r krizmanici nNa prvu nedjelju korizme, okupili su se roditelji krizmanika na župi sv. Mihajla u Lapadu. Kristina Rožić je progovorila roditeljima o Korizmi kao o jednom posebno milosnom vremenu u kojem smo možda naglašenije nego inače pozvani preispitivati svoj životni hod u svjetlu Ljubavi. Razlagajući kušnje iz Evanđelja kako bi približila roditeljima svakodnevicu koja redovito kuša upravo na ova tri načina: trenutačno se zasititi ili živjeti o Riječi Božjoj – Ljubavi, postaviti sebe za mjeru svih stvari i suca ili voljeti i raditi na sebi, pokloniti se bilo čemu prolaznom pa i svojim strahovima ili živjeti prvu Božju zapovijed i uvijek djelovati iz Ljubavi, s vjerom i za Ljubav,
istaknula je kako se kvaliteta našeg života svodi upravo na jedno pitanje: jesam li dovoljno volio i vjerovao u Ljubav i Ljubavi? Životne situacije u mnogome ne možemo kontrolirati, ali svoj stav uvijek možemo.Potežući paralele iz odluka koje ljudi donesu u raznim životnim situacijama ili okolnostima koje su im nametnute, naglasila je kako su kušnje uvijek prisutne, ali naša napućenost na drugoga nas stavlja u poziciju moći spram svih kušnja. Kao i u Starozavjetnom hodu kroz pustinju, Gospodin je uvijek tu, samo čeka da ga pozovemo i kroz vjeru stignemo u Obećanu zemlju. Zato je Korizmeno vrijeme napose jedno molitveno vrijeme u kojemu se trebamo sjetiti da se pravi klanjatelj vidi iz toga koliko Ljubavi i sebedarja odražava u svijetu, ali i vrijeme kad priznajemo svoje slabosti i molimo Gospodina da se Njegova slava i snaga očituju u našim slaboćama. Budući da smo od Ljubavi i za Ljubav stvoreni, na svom „proputovanju“ za Nebo na ovom hodočašću koje zovemo život, kvalitetu sebe kao osobe mjerimo uvijek prema tome koliko smo živjeli svoj identitet i dostojanstvo djeteta Božjeg i poticali druge na isto. Kristina je na posljetku potaknula roditelje na oprost sebi i drugima, na „novu stranicu“ u svom životu kako bi ovo Korizmeno vrijeme bilo uistinu jedno milosno vrijeme u kojoj savršena Ljubav izgoni svaki strah i vodi k Uskrsnuću. Župnik Don Željko Kovačević i Don Aleksandar Kovačević, pastoralni suradnik, razgovarali su s njima oko priprave same proslave krizme koja će biti u petom mjesecu. Bilo je riječi i o susretu mladih, te poticaj na što veće angažiranje u samoj pripravi, za taj događaj. Dogovoren je sljedeći susret koji će biti 23.ožujka iza svete mise, kada će se održati zajednička tribina za prvu i drugu godinu krizmanika i njihove roditelje, na temu: "znaju li tvoji da ih voliš", koju će voditi Don Ivan Zečević, pročelnik za pastoral i obitelj Dubrovačke Biskupije.

Don Aleksandar Kovačević

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676