• 1
 • 2
 • 3

IMG 7306Sva trojica svećenika koji pastoralno djeluju u Župi sv. Mihajla na Lapadu zahvalila su u nedjelju 16. kolovoza svečanim misnim slavljem svojim župljanima za vrijeme koje su proveli na službi u ovoj župi, a i župljani su zahvalili svojim svećenicima. Naime, sva trojica svećenika ovog tjedna biskupovim dekretima preuzimaju druge župe u Dubrovačkoj biskupiji.

Dosadašnji župnik Župe sv. Mihajla don Željko Kovačević preuzima Župu Svih Svetih u Blatu, župni vikar don Alen Keri preuzima župe sv. Petra i Pavla u Trpnju i sv. Kuzme i Damjana u Donjoj Vrućici, dok pastoralni suradnik don Miroslav Karatović preuzima čak tri župe: sv. Martina u Žrnovu, sv. Nikole biskupa u Račišću i Gospe od Sniga u Pupnatu.
 
U svom govoru župnik Kovačević zahvalio je poimence mnogim župljanima koji su mu pomogli u njegovih 11 godina župničke službe u ovoj župi: članovima pastoralnog i ekonomskog vijeća, zborovima, redovnicima i redovnicama, umirovljenim svećenicima, molitvenim zajednicama, vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima i mnogobrojnim drugim vjernicima laicima. Istaknuo je da je posebno ponosan na ministrante. Naglasio je i da ovo nije oproštaj, već samo zahvala za vrijeme provedeno na župi. „Sva trojica molimo vaše oproštenje ako smo ikoga ražalostili ili nenamjerno uvrijedili. Mi svima vama opraštamo kako nas uči naš Učitelj u Očenašu. Sve vas nosimo u našim srcima i našim molitvama onamo kamo idemo jer ste svi vi postali dio naših života. Molimo vas da kako ste nas primili i surađivali s nama da tako primite i novoga župnika don Roberta Ćibarića i župnoga vikara don Marinka Šljivića. Iz ove župe odlazimo podignute glave i s velikom radošću da smo mogli ostaviti Božji trag u vašim dušama po svetim sakramentima koje je Bog dijelio po nama.“, zaključio je župnik Kovačević.
 
Župni vikar don Alen također je kazao župljanima da vrijeme provedeno na ovoj župi doživljava za sebe kao veliko bogatstvo: „Zaista vam od srca mogu reći hvala na svakom danu, na svakoj vašoj suradnji, hvala na svakom susretu, hvala vam na bogatstvu koje ste nam svima skupa dali i to bogatstvo ćemo nositi sa sobom i to će nam biti iskustvo koje će nam pomoći da se možemo prilagoditi i napredovati u novim obvezama koje su nam povjerene.“ Kazao je da želi zahvaliti svakom župljaninu, no ipak je posebno istaknuo mlade, te je naglasio njihov doprinos u prošlogodišnjem SHKM-u. Istovremeno je zamolio za oproštenje za svaki onaj trenutak u kojem nije bio onakav kakav je trebao biti.
 
Pastoralni suradnik don Miroslav je kazao da na novu službu koju mu je biskup povjerio odlazi obogaćen pastoralnim iskustvom koje je stekao u ovoj župi. Izrazio je zahvalnost župljanima na kratkom vremenu provedenom u ovoj župi, na kraju skromno dodavši: „Kakav sam bio to vi prosudite, a ja sigurno znam: mogao sam biti bolji.“
 
Župnik Kovačević je mnogim župljanima uručio zahvalnice, kao što su predstavnici pojedinih skupina zahvalili župniku, župnom vikaru i pastoralnom suradniku, te im uručili prigodne poklone.
 
Ana Zupčić

 

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676