• 1
 • 2
 • 3

sv.mŽupa sv. Mihajla u Dubrovniku svečano je proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika u utorak 29. rujna misnim slavljima u župnoj crkvi. Koncelebrirano večernje misno slavlje predvodio je don Ljubomir Galov, svećenik Hvarske biskupije.


U propovijedi don Ljubomir je kazao da blagdan sv. Mihajla čovjeka usmjerava prema duhovnom svijetu, prema onom što je izvan vremena, no da bi se do toga došlo potrebno je znati ući u svijet povijesti, opipljivi svijet, a da bi se to dogodilo čovjek mora na sebi raditi, stalno se truditi biti spreman postajati drugačiji, novi čovjek. Naglasio je i da kršćanski život u svom temelju ne proizlazi iz nikakvih zakonskih tekstova, nego iz intimnog odnosa koji nastaje iz nutarnjeg religioznog iskustva živoga Boga koji nam svoje očinsko lice nježno objavljuje u Isusu Kristu, utjelovljenoj Riječi Božjoj. Istaknuo je i da se iskustvo Duha ne stječe nekakvim ljudskim naporom, već je plod djelovanja Duha Božjeg. Kazao je da kršćanstvo nije tek jedna povijesna religija objavljena u nizu drugih, kao i da nije vjera u Pismo, tradiciju, običaje i sustave, već je to vjera u živu osobu Isusa Krista. Istaknuo je i da bez osobnog obraćenje nema obnove obitelji, zajednice i nacije.
Župnik mr. don Robert Ćibarić je na kraju misnog slavlja zahvalio svima, a na prvom mjestu trojedinom Bogu, a zatim predvoditelju misnog slavlja, svim svećenicima koji su sudjelovali, župnom ekonomskom i pastoralnom vijeću i svima koji su doprinijeli organizaciji ove feste. Prenio je župljanima i čestitke donedavnog župnika don Željka Kovačevića, kazavši da on započeo s projektom izgradnje igrališta i uređenja okoliša, što se sada nastavlja, te je zamolio pomoć u ostvarenju ovog projekta koji želi privući i mlađe i starije.
Uoči misnog slavlja, upravo na temu izgradnje igrališta, župnik Ćibarić se, zajedno s župnim vikarom mr. don Marinkom Šljivićem, susreo s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem, gdje su dogovorili suradnju na ovom projektu koji ima i društvenu važnost kao mjesto zajedništva i okupljanja.
Na sam blagdan slavile su se i dvije jutarnje mise, jedna u staroj župnoj crkvi, a druga na kojoj su sudjelovali pripadnici MUP-a čiji je sv. Mihajlo zaštitnik. Blagdanu je prethodila trodnevna duhovna priprava koju je prvog dana predvodio don Vojislav Vlašić, a preostala dva dana don Ljubomir Galov. U sklopu ove trodnevnice, održan je i koncert kvarteta Sorkočević.

Šime Zupčić

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676