• 1
 • 2
 • 3

dobnovaDuhovna obnova za članove molitvenih zajednica župe sv. Petra i župe sv. Mihajla pod nazivom „Lice tvoje, o Gospodine, ja tražim“ započela je u Župi sv. Petra u Dubrovniku u petak 19. travnja. Duhovnu obnovu predvodi p. Ilija Grgić, misionar Krvi Kristove, koji će između ostalog, sutra 20. travnja, i formalno primiti u Zajednicu Krvi Kristove vjernike koji se već okupljaju i njeguju duhovnost Zajednice.

 

Duhovna obnova je namijenjena molitvenim zajednicama Treće srce i Schőnstattski pokret koje se okupljaju u župi sv. Mihajla i Zajednici Krvi Kristove koja se okuplja u župi sv. Petra na Boninovu.

Na početku okupljene je pozdravio domaćin don Ivica Pervan, župnik župe sv. Petra, iskazavši radost zbog zajedničke duhovne obnove za molitvene zajednice ovih dviju župa, naglasivši da se ove dvije župe ne dodiruju samo geografski, već i pastoralno.

U današnjem uvodnom predavanju p. Ilija je kazao da duhovnu obnovu neće voditi on, već da sve ovisi o sudionicima i njihovoj otvorenosti Duhu Svetom. Svoje razmatranje temeljio je na biblijskom odlomku iz Prve knjige o kraljevima u kojem Ilija susreće Boga na brdu Horeb. Kazao je da Bog nije bio niti u silnom vihoru, niti u potresu, niti u ognju, već u šapatu laganog i blagog vihora, a to znači da i mi Boga možemo susresti ne u buci, nego tišini, sabranosti i miru. Naglasio je da Bog svakom čovjeku daje vrijeme potrebno za taj susret: „Bog ti daje vrijeme koje ti je potrebno da se susretneš s Njim, da se popneš na brdo Horeb. On se ne ljuti sto si često spor, sto ne želiš, sto nemaš volje. On čeka. Daje ti vrijeme za obraćenje. Imaš to vrijeme u svojim rukama, ti s tim vremenom raspolažeš.“

Nakon razmatranja, te kraće pauze, uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio p. Ilija u koncelebraciji sa župnikom don Ivicom, župnim vikarom don Marjanom Slukanom, te župnikom župe sv. Mihajla don Željkom Kovačevićem. U propovijedi se p. Ilija upitao što bismo našli kada bismo zavirili u torbice svakog od prisutnih, koliko Biblija bi se našlo, te u tom kontekstu naglasio da je važno čime se „hranimo“ i kazao da čovjek postaje ono što „jede“, a suvremeni čovjek u medijima susreće vijesti o tome koliko je tko ukrao, tko je koga ubio i slično. Potaknuo je okupljene članove molitvenih zajednica da budu apostoli nade, jer suvremeni svijet upravo takve osobe treba, one koji neće samo „blebetati“, nego svjedočiti nadu, a kao primjer naveo je apostola Pavla.

Šime Zupčić

duhovna duhovna duhovna duhovna duhovna duhovna duhovna  duhovna

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676