• 1
 • 2
 • 3

bm nU župi svetoga Mihajla, na nogometnom igralištu u Gospinom polju, svečanu misu drugoga dana SHKM-a, predvodio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u koncelebraciji sa 70 svećenika i 4 đakona.  Dobrodošlicu i zahvalu okupljenim mladima,  izrekao je mjesni župnik don Željko Kovačević, pozdravljajući oko 3 600 nazočnih mladih iz različitih krajeva Lijepe naše i dijaspore: Zagrebačke, Đakovačko-osječke i Beogradske nadbiskupije, Varaždinske, Porečko-pulske, Srijemske, Bjelovarsko-križevačke i Dubrovačke biskupije i  mlade iz Beča, Stuttgarta i Salzburga.

  „Dobro došli u naš lijepi Grad i u našu Župu u kojoj  su brojne obitelji otvorile vrata svojih domova i svoga srca kako bi vas prihvatili kao braću i sestre, kao svoje sinove i kćeri. Došli ste doživjeti radost zajedništva  i otvoriti srca za susret s Kristom u čije se ime mi kršćani uvijek okupljamo“ , bile su uvodne riječi don Željka.
    Biskup Josip Mrzljak mladima je poručio da žive iz svoga uvjerenja i da sama vjera mora postati osobna, a ne samo tradicionalistička. Naglasio je da Isus privlači ljude svojom ljubavlju koja traži da se odreknemo samih sebe i danomice nosimo svoj križ. Biti kršćanin nije lako, štoviše veoma je teško, ali to je put koji vodi cilju koji se ostvaruje već na zemlji i koji se otkriva u zajedništvu, na župi i u raznim molitvenim zajednicama. ''Ovaj svijet možemo učiniti boljim svijetom, ne svojom ljudskom snagom, jer naša je moć samo Kristova ljubav koja nas okuplja u zajedništvo, što se očituje i na ovome SHKM-u'', kazao je biskup Mrzljak.
Misno slavlje uveličao je zbor mladih župe svetoga Mihajla, kao i mnogobrojni volonteri, koji su bili na raspolaganju kako bi ovaj dan uistinu bio jedinstven događaj za ovu župu. Na tomu im neizmjerna hvala, kao i svim obiteljima koji su imali otvoreno srce i ugostili mlade. Na kraju misnog slavlja župnik je još jednom svima zahvalio na predivnom zajedništvu koje nas je svih obogatilo, a mladima je još jednom poručio: „Vi ste naš grad i našu župu sv. Mihajla na dva dana pretvorili u grad mladih. Zajedno smo pjevali, slavili i molili i na taj smo način jasno pokazali da je Isus Krist naš Put, Istina i Život.

Quis ut Deus – anđeoska vojska viče
Tko je kao Bog – Mihajlo nam kliče
Pa iako nemirom svjetskim vrijeme naše strada
Ova mladost za Boga opredijeljena
Naš je blagoslov – naša nada

I kad ovaj naš kraj napustite
U molitvama svojim nas se sjetite
A mi ćemo molit' sv. Mihajla da vas svojim mačem štiti
Da uz nikakvu napast svoga Boga nećete iznevjeriti“

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676