• 1
 • 2
 • 3

ip nU Župi sv. Mihajla u Dubrovniku u srijedu 22. listopada svečano je proslavljen prvi Zavjetni dan sv. Ivanu Pavlu II. Program Zavjetnog dana uz liturgijsko pjevanje Zbora mladih Župe sv. Mihajla, započeo je izlaganjem, po prvi put, moći sv. Ivana Pavla II. na Papinom oltaru koji se nalazi u novoj crkvi sv. Mihajla, a na kojem je 2003. godine Ivan Pavao II. služio misu u Gružu. Nakon što je relikvija izložena za čašćenje mnogi su iskoristili priliku za ispovijed. Nakon toga uslijedila je snimka krunice koju predmoli upravo sv. Ivan Pavao II.


Misu, koja je uslijedila nakon krunice, predvodio je župnik don Željko Kovačević. Govoreći u svojoj propovijedi o dragom svecu don Željko je istaknuo zahvalnost vjernika dubrovačkog kraja Božjoj Providnosti što su imali prigodu slušati ovog velikog čovjeka i susresti se s njime. Naglasio je da je radosna bila zemlja Hrvatska što su njegove noge njome stupale u nekoliko navrata i što su njegove svete ruke blagoslivljale ne samo ljude i obitelji, nego i mučeničkom krvlju natopljeno tlo Domovine. Na kraju je don Željko zaključio: „Kako se ne sjetiti večeras njegovog dolaska u Dubrovnik i onog oduševljenja u Gružu; posebice nezaboravnih riječi: ‘Ljubljeni puče hrvatski, Bog te blagoslovio’. Osobito nam je bilo drago što nas je sokolio i poticao da kroz život idemo ‘hrabro’, te da ‘punim jedrima plovimo prema Isusu Kristu, jedinom otkupitelju čovjeka’. Za sve dobro i lijepo što je učinio nama i svijetu od srca zahvaljujemo i žarko molimo neka nas sada s neba prati onom istom naklonošću i ljubavlju kakvom nas je pratio u ovozemaljskom životu. Sveti Ivane Pavle II., moli za nas.“ Nakon mise uslijedila je molitva za zdravlje i ozdravljenje, obitelji i duhovna zvanja te su svi prisutni imali mogućnost upisati se u knjigu zahvala i prošnji sv. Ivanu Pavlu II. koja je izložena u crkvi, u neposrednoj blizini Papinog oltara. Na samom završetku predstavljena je Himna sv. Ivanu Pavlu II. koju je napisala župljanka Marija Mici Morović, a tekst uglazbila župljanka Nena Ćorak s nakanom da ovaj svečani dan prati i himna ovom velikom svecu i počasnom građaninu grada Dubrovnika.
Ovo je bio prvi Zavjetni dan, ali ne samo kao godišnja proslava svečevog spomendana, već će se u ovoj župi Zavjetni dan sv. Ivanu Pavlu II. slaviti kroz cijelu godinu svakog 22. u mjesecu.
Ana Zupčić

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676